lördag 12 april 2008

Vårmorgon, fyllon och dammsugarpåsar

Det var en sådan vacker morgonsol i Hallis för någon timme sedan! Nu har den ersatts av en gråaktig himmel, men lika mycket vårfiilis är det för det. Kikade ut på vår lilla gräsplätt på andra sidan altandörren, och se där vad maskrosblad, gräs och allt möjligt grönt prunkar. Vår i Åbo vs vår i Öja = 1-0.

Ska hoppa i vårskorna och eventuellt dra in till stan en sväng på eftermiddagen. Dammsugarpåsar till en Melissa är tydligen inte det lättaste att hitta, så jag ska försöka kolla runt lite. Det är hur som helst en skön dag att traska omkring ensam på stan. På torget säljer de dessutom grönsaker, frukter, fisk och annat. Mycket billigare och färskare än i butikerna dessutom. Torget i Åbo vs torget i Kokkola = 1-0. Men där tar fördelarna slut!

Grannarna ovanpå har hållit på med någonting mystiskt hela morgonen. Låter som om de skuffar runt möbler eller kör runt med någonting på hjul. Dammsugaren är det inte, eller om det är det så har de inte förstått att sätta på den, för i övrigt är det tyst.

Som sagt har våren kommit på allvar. Inte bara för att tussilagona håller på att överta Hallis, eller för att en prydligt ihopknuten kondom - ah, dessa vårkänslor - ligger utanför vår port. Utan för att man kan träffa på fyllon som går runt och botaniserar ute i det fria! Igårkväll när jag kom springande uppför den långa mördarbacken från ån, passerade jag två pultsare i mogen ålder som promenerade på skogsstigen. Den ena gick bredbent som en kamerastativ och hade trots det svårt att hållas på vägen, som i alla fall är en 4-5 meter bred. Hans kompanjon kämpade på några meter efter, lika koncentrerad han. De verkade ganska harmlösa, främst med tanke på att de rörde sig så långsamt att jag nog hade kunnat trintta ifrån dem om det hade krävts.

Nu ska jag sätta mig med tentboken en stund, medan jag är någotsånär alert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar