söndag 13 april 2008

Jag understryker

Alltid när jag har pluggat klart till en tent får jag kasta understrykningspennan i soporna. Säger det någonting om den frekvens och kraft med vilken jag markerar saker och ting i texten månntro? Jag tycker tydligen att allt är jätteviktigt.

Om jag inte var tydlig nog, så kan jag understryka (heh) att jag nu har plöjt igenom litteraturen inför morgondagens tent. Starten på det tent-maraton som ska utspela sig under dessa sista veckor på vårterminen. De sista 100 sidorna segades igenom med ren envishet, jag hade hellre legat på sängen och ätit krikon, eller vad nu fina damer sysslade med som avkoppling förr i tiden. Den där envisheten tar jag fram alltför sällan, kom jag nämligen fram till, fast jag vet att den finns där någonstans. Kanske borde tacka min far för alla dessa planterings-, stamkvistnings och måsatramptillfällen, de kanske lade någon slags grund...

Jag läste i flera omgångar idag, och framåt kvällen cyklade jag i regnet (igen) till gymmet, för ett traditionsenligt 18.45-pass. Det kändes mycket, mycket bra. Mycket folk var det, varmt som attan, och dessutom höll paikkorna på att ta slut, även om alla till slut rymdes ganska bra. Jobbigt dessutom att alltid vara tvungen att låtsas vara störst och bäst, när man egentligen är bedrövligt svag;)

Det brann i Studentbyn, märkte jag när jag cyklade hemåt i ett ännu mera tilltaget regn. Minst tre stora brandbilar och en mindre räddningsbil stod härs och tvärs över vägen. Blåljus, sirener och ett myller av brandmän och en del boende som yrade runt och pekade upp mot en byggnad. Jag fick sick-sacka mellan fordonen för att komma förbi, och satte sedan ordentlig fart mot Hallis. Får väl läsa i tidningen imorgon vad det var fråga om.

Imorgon blir det full rulle, har jag på känn. Tidig väckning, för jag ska hinna kolla igenom tentmaterialet en gång till innan det är dags för drabbning, har jag tänkt. Sedan har jag en del annat att hinna med också innan tenten, för resten av dagen går åt till att sitta på föreläsningar och så ska jag teraputta på eftermiddagen. Måste försöka klämma in en lunch någonstans också. Bäst att inte tänka på morgondagen ännu, för då lär jag aldrig få någon sömn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar