tisdag 8 april 2008

Björnkopior


Det har regnat ihållande hela dagen. Efter att ha teraputtat (jo, det heter så) klart, cyklade jag - inte via någon butik, inte hem, inte på någonting annat tidsödande - raka spåret till en plats man bara besöker när man måste: Kursboksbibban. Alltid när man har ärende dit är det förknippat med jobbigheter, oftast gäller det tenter, skolarbeten eller annars bara konfronterande med den suraste rasen som finns, nämligen bibbatanter.


Nå, det hjälps inte. Ibland måste man besöka bibliotek också, hur allergisk man än är. Jag hade förutseende nog tagit med mig en prydlig lista på det jag behövde, och sparkade således igång litteratursökandet i databasen Alma. Dyslexiboken jag köar till syns fortfarande inte röken av, så nu får folk börja pallra sig tillbaka med böckerna, tenten är på måndag! Tre andra böcker fick jag tag på, och dessutom ett par som ska kopsas.


Således har jag stått vid Karhunkopio idag och kopierat sida upp och sida ner med psykolingvistikböcker. Varmt, bullrigt, tröttsamt och enformigt. Men gjort är det! Nu återstår bara den lilla biten att läsa fanskapet också, men det är en lätt match om man jämför med projektet att få tag på läsverket. Någonting är inte rätt när det är så, anser jag.


Kan nämna att jag hade maratontung väska när jag cyklade hem i ösregn. Höll tummarna för att väskan skulle hålla ihop i sömmarna, och fick stiliga blåmärken i ryggen av vassa bokhörn, men vad gör man inte för utbildningen?:P


Biilden illustrerar största delen av innehållet i väskan, plus lite andra småsaker. Det gröna nertill är förresten ett Shrek-spel, för den som undrar. Inte alla som cyklar runt med sådant på ryggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar