söndag 27 april 2008

Fördriver dyngets tysta timmar


Jag vet inte varför klockan på den här bloggen inte funkar, men det gör den inte. Tiden som anges för när ett inlägg har publicerats brukar vara about ett halvt dygn fel.


Det som är about ett halvt dygn fel är även min inre klocka. Den verkliga klockan är nu strax före 04, lördag natt. Eller söndag morgon, hur man nu vill ha det. Och jag kan som vanligt inte sova! Hopplöst. Helt jävla hopplöst. Hur gör vanligt folk för att somna?!


Är det patetiskt om man har läst duktigt hela kvällen och ska belöna sig själv med att se på tv, men efter 2 minuters zappande konstaterar att tentlitteraturen var intressantare och återvänder till pluggandet? Det gjorde i alla fall jag.


Så inatt har jag pluggat mer än jag är tvungen till, tittat på allehanda skit på webb-tv med datorn uppallad på en köksstol bredvid sängen - tills min stackare till dator fick för varmt och stängde av sig. Väntade tills den svalnade och startade den igen. Tittade ett par program till, däribland det säkra sömnpillret, nämligen pensionärsshowen Så ska det låta. Tog inte det minsta skruv.


Som omväxling slog jag på tv:n (på tyst volym för att inte väcka dem här i hushållet som kan sova) och tittade på tv-shop, så nu kan jag allt om konditionsmaskinen OrbiTrek Elite, ansiktsrengöringsmedlet ProActive och städredskapet Swivel Sweeper. Och inte ens vid den fyrtiofjärde genomgången av hur effektivt man kan städa upp smulor med en Swivel Sweeper gäspade jag ens. Inte en klippning med ögonlocken, inte minsta trötthet.


När jag blir stor ska jag ta anställning någonstans där man har skiftesarbete och arbeta dygnet runt och passa på att bli otäckt rik. För någon sömn har jag inte behövt på länge. Perkele.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar