lördag 6 september 2008

Vilken service

Ibland blir jag positivt överraskad. Oftast blir jag inte det, eftersom jag är pessimist, men ibland så. Som idag till exempel. Efter att ha surat färdigt i datasalen i min ensamhet cyklade jag uppför, uppför och uppför backen, förbi Kuppisparken (vad fint det är där... ska nog ta en liten och långsam joggingrunda i de trakterna snart. Långsamt, så man hinner titta runt sig lite) och in i Kuppis Cittari. Ja, jag cyklade ju inte in i Cittari, utan lämnade cykeln utanför.

Handlade lite mat med vad som kändes som sjutusen miljoner andra Åbobor, som tyckte att det var en hurja bra idé att shoppa mat på en lördag. Puh. Mycket folk, många ben och massor med kundvagnar. Nu låter jag som en riktig landebo, men Kuppis Cittari är stort. Så stort att man har ett café mitt i butiken. Där kan folk sitta och dricka kaffe medan de sitter och sneglar på sina könummer och väntar på att få komma fram till köttdisken. Dessutom hittar jag inte så bra, så jag måste kryssa på ganska många varv innan jag hittat allt jag skulle ha.

Sedan traskade jag in till DNA-kauppa i samma byggnad. Där var jag och skaffade internetanslutning av en symppis, hjälpsam och dessutom svenskspråkig kille samma dag som jag flyttade hit (tack vare M, han brukar se till att saker och ting blir gjorda istället för att som jag skjuta upp allt till... aldrig). Nätet skulle börja funka direkt, men av någon anledning gjorde det aldrig det. Dagen därpå var jag tillbaka och frågade vad felet var, men det visste inte valpen som var på jobb just då. Han kunde dessutom inte "sanakaan ruotsia", och man måste översätta vad det stod på skärmen. Det enda han kunde säga var att jag ska ringa till Acers (vilket är märket på min dator) kundtjänst och fråga dem. Men om nätet inte funkar på min dator - kan jag bryta kontraktet då? -Då får du ringa till DNA och göra en reklamation, sa valpen. Aha. Men grejen var att internet funkade med min dator dagen innan jag flyttade, så datorn är det inget fel på. Varför jag skulle ringa till Acer och fråga varför DNA-nätet inte funkar vet jag inte.

När jag nästa gång gick förbi DNA-kauppan råkade samma kille jag köpt anslutningen av stå vid disken. Jag vek in och frågade om han kunde svara på vad det var för fel. "Bor du här nära? Skulle du kunna ta hit datorn så kan jag kolla på den?". Idag var killen på jobb igen, jag lämnade datorn och han ringde en stund senare och sa att allt är fixat, jag får hämta datorn. Tydligen var det bara fel på en inställning, en pytteliten detalj, och han fixade det ganska enkelt. Ingen ersättning ville han ha, och nu har jag fungerande nät här hemma hos mig. Vilken service!

Kollade faktiskt på tvättmaskiner på huuto idag. Det fanns en massa billiga, men många av dem var ganska långt borta. Dessutom vet jag inte hur man bär sig åt om man vill köpa någonting på huuto. Det blir alltså handtvätt av det nödvändigaste ännu en tid. Snart måste jag hur som helst låna någon tvättstuga någonstans.

2 kommentarer:

  1. Tu får lån vår tvättstugo å vår maskin om du vill.. :P :D

    Jag å b har vari på en cykeltur i ett höstkallt Vasa ikväld, kanadagåsan har hitta tibaka ti Brändö, fan ti lauma, å vittu va di skiter! He er så man tror att en hund modell större har vari å uträttat sina behov men icke, he komber ur en gåspruppo...

    SvaraRadera
  2. Tack för erbjudandet, men he val så jävla langt ti ga me tvättpåsan min:-S Ne, he sku vara en ypperlig "ursäkt" ti skaff tvättmaskin nu, ska ju husomhelst skaffas naangang antar ja. Bara na aader sku betal å kör hii å bära upp å installeer sku saken vara biff:)

    Låter skönt me höstcykeltur! Ja ha å peeda liiti ida, he ha viri ganska varmt, ha peeda me "capri"byxona (va man nu ska kall e... länger än shorts iaf) å utan jacko:)

    Ja veit, kanagåsskit sir ut som human poop, yäk... speciellt fräscht tå di ha invadera na badstrand å e sir ut som en stööran lessarfamilj sku ha viri ter å skiti:-S

    SvaraRadera