söndag 21 september 2008

Näin meillä


Söndagseftermiddag hos Maja. Här hänger den ljusa tvätten på tork, andra maskinen tvätt med min Pärla! Jag kan inte hålla mig från att tvätta, så roligt är det. Och nu körde jag hela programmet, med förtvätt och allt. Det har aldrig hänt förr, inte ens i Öja sysslar vi med sådant. Det brukar vara i med kläderna, skippa förtvätten och i bästa fall bara huvudtvätt. Ofta bara snabbprogrammet. Ut med kläderna och upp på torklinan. Här har jag njutit till fullo av bykandet, till och med gått in och tittat till Pärlan för att se att hon mår bra.

På tal om maskiner och sådant kan jag nu, medan jag håller på med lägenhetsvisningen, presentera min fina kaffekokare. Jag hade sådant sjå att hitta någon duglig i sommar, eftersom jag ville ha en billig, men som ändå såg ut att vara bra. Och den måste vara svart! Vita kaffekokare ser så ofräscha ut efter en kort tid, när de blir fläckiga och solkiga. Svart är classy;)


Jo, och min älskade tv Holger, som hängt med i ur och skur har nu äntligen fått dra sig tillbaka. Han lever pensionärsliv i mitt gamla flickrum i Öja, utan digibox och utan stress. Med tanke på sin höga ålder gillar han nog att vila. I somras fick jag nämligen - jo, av någon anledning tilldelas jag alltid tv-apparater gratis på olika vis - en ersättare. Inte ny, inte särskilt high-tec - men i alla fall en tv. Denna nya kompis fick hänga med till Åbo.


På IKEA köpte jag - bland alla andra småsaker - ett torkställ till besticken. Om det är någonting jag avskyr så är det dessa grymt fula plastbyttor som finns på var och varannan diskbänk i detta land. Därför blev det en sådan här. Jag gillar den.


1 kommentar:

  1. Maja, jag har just råka på en schysstan peffanit... jag er väldigt glad och nöjd! :D He kanski ordnar se äntå...

    SvaraRadera