måndag 22 september 2008

Tänk om...

Tänk om jag skulle försöka lägga mig i tid ikväll för en gångs skull? Jag blir av någon anledning alltid sittande i soffan tills det är alldeles, aaalldeles för sent. Både igår och imorse var jag som klubbad när jag vaknade, fastän det var söndag igår och jag borde vara utvilad. Om jag skulle vara duktig och krypa i säng lite tidigare ikväll, skulle det månne hjälpa?

Jag var som sagt ganska sur imorse när jag kom till skolan flera timmar i förväg, helt i onödan. Som tidsfördriv cyklade jag en runda via stan, traskade i lite butiker och tittade efter grejer som cykelkorg och annat jag behöver. Det blev en billig runda, för jag hittade ingen cykelkorg. Lunch på Assarin, och sedan såg jag att jag hade gott om tid kvar att fördriva innan eftermiddagsföreläsningen, så jag travade hem och drack kaffe och lugnade nerverna innan jag drog tillbaka till skolan. Denna gång icke i onödan.

Var ute och sprang ikväll. Tog lite olika vägar, och sprang till sist längs med ån mot Hallishållet. Jag sprang på ena sidan på ditvägen, och korsade ån över en bro, för att springa på andra sidan på tillbakavägen. Sådär mitt på Aura å, när man tittade mot stan och såg spegelblankt vatten, färgsprakande lönnar på båda sidorna och Domkyrkan som ett majestätiskt landmärke över trädtopparna - då var Åbo riktigt vackert. Kvällssol, frisk höstluft med samtidigt varma vindar och en kropp som kändes lätt på löparskorna. Sämre har man haft det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar