fredag 12 september 2008

Old people i butiken


Jag måste skaffa en cykelkorg. Det är nämligen inte det lättaste att cykla med mat i packningen. Ryggsäcken gick bra, men plastpåsen på styret fick hemfärden att bli lite... vinglig.


Med andra ord har jag nu gjort dagens största ansträngning, alltså att handla på en fredag. Jag tänkte vara taktisk och handla på förmiddagen, eller i alla fall mitt på dagen för att undvika fredagskväll-hysterin. Men inte var det någon större skillnad. Jag fick armbåga mig fram till tomathyllan och knuffa undan pensionärer på brödavdelningen. När jag skulle köpa maletkött höll nerverna på att ta slut, med alla dessa old people som står och fingrar på alla förpackningar och läser och plockar ut och sätter tillbaka och väljer och har sig. Gud, det är maletkött!


Lite senare var det dags för dagens tur till akademikvarteren. Jag tog det värsta först och klev bromsade in vid biblioteket. Nu har jag en statistikbok hemma, så kanske kunskapen på någon magiskt vis kommer att förflytta sig till min hjärna. Hoppas kan man ju alltid. Eller..? Sedan har jag käkat lite tonfiskpasta i skolan, kopsat kompendiet till Vetenskapligt skrivande och cyklat tillbaka hem.


Kaffenivån i blodet är på en lite lägre nivå nu. Igår drack jag bara vid två tillfällen, och idag har jag bara druckit en halv kopp innan jag for till butiken. En halv kopp blev det eftersom jag försökte koka mindre än jag gjort tidigare, varpå kaffet blev becksvart och beskt som synden. Man hade nog kunnat äta det med sked. Usch. Det finns en gräns även för starkt kaffe.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar