måndag 8 september 2008

Snurrig i bollen

Jag är tydligen alltid förvirrad när jag vaknar numera. Imorse skedde uppvaknandet (igen) som ett resultat av ett ylande, vrålande ljud precis ovanför mitt huvud.

Klockan 07.00!

Jag fattade först ingenting när jag satte mig kapprak i sängen. Var det något slags brandlarm? Vad var det egentligen? Det är ju söndag, rörgubbarna jobbar väl inte på söndagsmorgnar klockan sju? Vad är det som låter? Var är jag förresten? Och var är M? Varför är sängen tom?

Fick riktigt koncentrera mig för att få rätsida på hjärnan. Vet inte om jag sov eller var vaken - eller någonting annat heller. Någon minut senare konstaterade jag att det är måndag. Byggjobbarna är tillbaka, och borrar sedvanligt det värsta de kan så tidigt de kan. Jag är hemma i min lägenhet. Och M är inte här.

Att jag har sovmorgon idag hade jag alltså ingen särskild nytta av, för nu hade jag redan hunnit vakna. Sedan upphörde såklart borrandet, fram tills precis nyss, och nu är klockan snart elva. Men mellan sju och halv åtta ska det tammefan borras!

Tvättsituationen är fortfarande inte löst, men snart måste jag nog nödlåna någon annans tvättstuga. Har handtvättat lite småsaker, men ett par maskiner skulle jag behöva tvätta ordentligt. Nu efter flytten har jag dessutom packat upp en del nya handdukar och lakan jag fått tidigare, och om borde tvättas innan de kan användas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar