fredag 5 september 2008

Måste ni..?

Förläsningsfri fredag. Ändå vaknade jag klockan 07 sharp, till det icke angenäma ljudet av någon slags... borr. Det är nämligen rörbyte i huset jag bor i, och jag är främst nöjd över att den inte längre rör min lya, för den blev färdigrenoverad i somras innan jag hade flyttat in. Renoveringen i resten av huset pågår dock hela tiden.

Nu undrar jag en sak. Måste man verkligen gräva fram den största, mest högludda maskinen klockan sju på morgonen? Jag överdriver inte när jag säger att ljudet var öronbedövande, kändes nästan som om sängen skakade. Klockan. Nollsju. Nollnoll. På. Morgonen. Jag låg ändå kvar och gnisslade tänder till halv nio innan jag steg upp för att äta morgonmål.

Nu till det lustiga. Här upphörde nämligen oljudet, och det var tyst i gott och väl ett par timmar. Sedan hördes någon liten borrning då och då, men inte så att det störde. Kunde man inte ha börjat borra de där maratonborrningarna med fyra tusen decibel, säg - efter nio? Nej, det ska vrålborras från sju till halv nio - sedan börjar vi packa bomull eller paja kycklingar eller vad de nu kunde tänkas syssla med där uppe. Ljudlöst gjorde de det i alla fall. Aaah...

Nå, rörbyte är en viktig sak, det nekar jag inte till. Hellre har jag nya och fina rör som ett resultat av lite störda sovmorgnar än att mötas av en vattenskada när man minst anar det. Dessutom är min nyremppade mugg i prinsesskick. Dessutom har jag ett rosa duschdraperi:)

Dock har jag ett ganska seriöst problem. Eller problem har jag väl sådär allmänt också, men nu rör det sig om ett rent praktiskt sådant. "Rent" i ordets rätta bemärkelse, för som ett resultat av rörrenoveringen är husets tvättstuga ur bruk. Hur länge? Till slutet av mars. Jo, mars. Jag trodde först att jag hade fattat fel, att det stod "marraskuu", alltså november, på lappen som upplyste om denna lilla petitess. Men nej, visst var det maaliskuu det gällde. Jag är alltså utan tvättmöjligheter i över ett halvår! Och jag som redan har slut på rena kläder...

Nu funderade jag som så att jag antagligen är så illa tvungen att skaffa en tvättmaskin. Det skulle i och för sig inte vara någon dum idé även om tvättstugan var i bruk, för jag har kommit fram till att det lönar sig i längden. A) Jag är innerligt trött på att springa till allmänna tvättstugor där man får vara rädd att folk far iväg med ens kläder. Tar tid, energi, och dessutom pengar. B) En liten begagnad tvättmaskin kan man få för 50€, har jag sett på bland annat ÖT:s lördagsmarknad, vilket snabbt betalar sig själv, med tanke på att man hur som helst lägger minst ett par euro i veckan på att tvätta i en maskin man inte äger. C) Min (nya, fina, fräscha) toalett har färdigt uttag och plats för en tvättmaskin. D) Mitt vatten ingår i hyran, jag skulle alltså kunna tvätta billigt. E) Jag vill ha en tvättmaskin. Vill!

Min kåravgift hade registrerats idag, och jag var precis och närvaroanmälde mig och kvitterade ut en kalender. Så nu är man inne i systemet åtminstone ett år till.

1 kommentar:

  1. Göra som Märta, hon har X antal ämbaren i badkari siin å naasorts träklappo som hon tvättar kläden me. Ja kan köp en sånde "tvättbrä"... :D Ner ti sjön bara. :P

    Ja er eismend hii me lilla b... Björn fo ti Dragsvik ida.. :(

    SvaraRadera