söndag 7 september 2008

Ett liv i sus och dus

Det lever jag just nu, bokstavligt talat. Har öppnat båda fönstren, både det i "vardagsrummet" (alltså i det enda rummet) och det i "köket" (syftar på min pyttekokvrå) i ett försök att vädra lite och få in frisk luft. Eftersom jag bor på en livligt trafikerad gata - har ju redan tidigare beskrivit dånet från morgontafiken - betyder det att ljudnivån höjs rejält när fönster öppnas. Har redan blivit vanare med morgondånet, men inte är det ju som "på landi". Och då är jag ändå uppväxt strax intill Öja Highway, precis på Dallirääton, där bilar och speciellt motorcyklar ser till att pressa lite extra.

Jag länkade iväg mot Kuppishållet tidigare idag, precis som jag planerat. Kuppisparken var nog fin, men antagligen hittade jag inte riktigt in i den, för plötsligt var jag ute tillbaka. Men det var i alla fall bättre än att springa inne i stan. Det känns bara helt fel att skubba runt på trottoarer. Dessutom är det trafikljus och fotgängare att ta hänsyn till, och... nä.

Jag fortsatte i alla fall vidare längs en cykelväg, orienterade mig runt lite och vände sedan mot Idrottsparken. Där finns också många outforskade rundor som jag hoppas bli mera bekant med vad det lider. Undrar om det finns någon karta över spårnätet där? Det är i alla fall lite backigt, och så såg jag en snutt av ett elljusspår på ett ställe. Jag hittade ut så att jag hade nära hem och tog sista ansträngningen, nämligen att springa uppför alla trapporna till lägenheten. Helt okej länk.

Sitter och smuttar kaffe igen ur mina kaffekoppar i glas (kan man säga så?) som jag har fått av Lillgumi. Fördelen med dem är att man inte kan koka för svagt kaffe, för då ser det blaskigt ut när man tittar genom koppen. Stora och praktiska är de också. Jag är allergisk mot pyttekoppar, och speciellt koppar med för små öron. Helst ska man kunna köra in hela handen i örat så man får hålla i koppen direkt. Skönt att värma händerna så när det är kallt också.

Kallt är det förresten inte alls här i lägenheten. Det är hela tiden minst 24 grader, och skulle vara bra mycket varmare om persiennerna var öppna så solen fick skina in. Jag har dock hellre för varmt än för kallt där jag bor, och under min uppväxt i Öja har vi oftast haft det sistnämnda. Skönt att det inte känns plågsamt att vika undan täcket på morgonen, det går lättare att stiga upp då. Få se hur det är sedan i vinter..?

Satt en stund och talade med Emma på msn igårkväll. Skönt att fördriva tiden med en vän - vilken tur att Internet finns. Inte för att vi precis löste några världsproblem, men alltid bättre än att titta på dynga i tv. Kom fram till att jag saknar både henne och Bella, och att jag skulle hälsa på mycket oftare om jag bara hade tid och råd. Tid är förresten ingen bristvara än så länge, jag skulle gärna lägga en helg på en Vasaresa om det nu inte var så att jag precis kom norrifrån. Lite senare kanske, om jag är välkommen..?

1 kommentar:

  1. Aber naturlich! Koma hii bara, vi har en uppblåsbar madrass ti sova på å Björn kan ja skick ti Öja. ;)

    Har had internetproblem ida.. :( Som tur fixa e se (fö ca 2 min. saan) för ja gjo allt som ja vågar göra å som B har sagt att ja ska göra utan att rubb na vikti inställningan...

    SvaraRadera