tisdag 9 september 2008

Dyngvåt dag med positiv överraskning


Vilken pissig dag det har varit. Det har nämligen pissat ner regn. Precis. Hela. Dagen. Jag var så dyngvåt att jag hade kunnat vrida ur kläderna när jag kom till skolan, och då har jag inte precis lång väg. Jackan med uppdragen huva hjälpte inte alls, regnet trängde igenom den på två sekunder, så var alla kläder inunder dyngvåta de också. För att inte tala om skorna. Jag har bara ett par tunna ballerinaskor, och idag hade jag fodrat dem med strumpor, men de gillar inte väta ändå. Har spruckit sönder i typ alla sömmar efter den fuktiga sommaren, och håller nätt och jämnt ihop. Ge mig nya skor, tack.


Jag har alltså suttit och frusit med vått hår, våta jeans, strumpor, skor (eller det som är kvar av dem) och blus på föreläsning. Sedan köade jag i nästan en timme innan jag fick min Flygande Jakob (googla ni som inte vet) på tallriken. Men det var gott. Som vanligt.


Jag och klasskompisen Närpes gjorde sällskap en bit på väg hem. Hon har precis som jag en ständigt optimistisk livssyn och åsikter om regn, Åbo stad och socialt liv i allmänhet. Konstaterade att man vissa dagar bara borde "lämin dahaaim å vaa ylaak" för sig själv och på så sätt bespara andra ens muttrande. Närpes avslutade med att meddela att hon ämnade gå hem och kasta in tre kaffekoppar "och en Burana bare för att man har han möjlihäitin".


Det fortsatte regna. Hela eftermiddagen och kvällen. Man kunde ha kurat inomhus, men eftersom jag ligger i riskzonen för att bli mökkihöperö och uttråkad drog jag på lite extra kläder och joggade till gymmet. Var lite skeptisk till passet som hette PHA (kommer inte ihåg vad det står för), och var lite rädd att det skulle vara kärringjumppa i aerobicstil - men vilken positiv överraskning jag fick! Det var intervallträning med rejäla pulstoppar mixat med bodypump-inspirerade styrketräning med skivstång däremellan - riktigt bra pass. Det var på ganska styva ben jag joggade hem. I regnet.


Tvättstugan jag skulle låna var plötsligt inte tillgänglig, ringde min klasskompis och berättade. Jag hävde med andra ord några plagg i handfatet igen och tvättade upp dem som hastigast. Åååh, vad jag hatar att tvätta för hand. Jag använder bara liiiite tvättmedel och sköljer så vattnet flödar, men ändå stinker plaggen tvättmedel på armlängds avstånd när de har torkat. Inte frächt och gott, utan sliskigt och starkt. Inte känns det som om plaggen blir rena heller. Och så är det så ineffektivt och tråkigt. Närpes lovade i alla fall låna ut sin maskin imorgon. "Ja kan tilåme bjud åp en kaff".


He va na.

1 kommentar:

  1. Jaha, ja ska alltså INT fråg va en Flygande Jakob er...?? ;)

    Känd me liiti extra träffa åv hande parentesn... :P ;) :D

    SvaraRadera