fredag 2 maj 2008

Så har vi maj


Fortfarande lika skönt att vara här. Wappen spenderades med att sitta på trappan och dricka kaffe, springa en varm löprunda (jo, t-skjorta även uppe i Österbotten, det är bara småsmå snödrivor på riktigt skuggiga ställen) och så företa sig ett besök till BB och titta på en liten, mycket färsk skrutt.

Lillgumi hörde av sig på kvällen och frågade om vi är med på ett par. Således kastade vi en laxstump i ugnen, åt densamma och hoppade därefter i en bil till en närliggande terass. Ett par kalla stop och lite varma filtar på terassen, och kvällen förlöpte på bästa sätt. Första maj spenderades med en biltur in till stan med solbrillor på näsan, käka glasspinne och sedan sitta med sötaste fadderflickan i famnen en stund på eftermiddagen.

Kikade runt på nätet och hittade en massa bilder från Wappfirandet i Åbo, och jag känner mig så lyckligt lottad som inte behöver vara där! Packat, packat, packat med folk, studentmössor på varenda kotte, och allmän överhysteri. Kanske jag bara fick en dålig bild av fjolårets bottennapp, men Öja vinner med hästlängder över Åbo, till vardag och till Wapp:)

Ute och körde lite igårkväll. En runda runt Kokkola, via hamnen - det är någonting speciellt med stora hamnar, en viss stämning med allt som är så överdimensionerat stort, alla ljus och dånande ljud - och lite här och där. Bara för att titta runt lite, och för att jag inte fått sitta bakom ratten på så länge.

Strax efter Mallotbackan kikar jag till vänster, och där på åkern tokspringer en älg jämsides med bilen! Jag har sett älgar många gånger, men aldrig någonsin någon som har haft en sådan fart. Vanligtvis brukar man se dem liksom flyta fram, lunkande över något hygge - men den här galopperade. Och längs med vägen. När åkern tar slut fortsätter den i samma rasande fart in i skogen. Ser den blixtra till mellan stammarna i skymningen - och en bit framför den ser jag plötsligt en till. Samma galopperande, samma direktion, och i nästan samma fart som bilen. Blinkar upprepade gånger med helljusen mot de mötande bilarna, utifall att älgdårarna skulle få för sig att korsa vägen.

Jo, sådan dramatik här hos oss:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar