lördag 17 maj 2008

Skriftlig kommunikation


Grannen här i trappan bredvid är inte glad. Det skulle inte jag heller vara om någon stulit min cykel. Och jag förstår att man nästan blir ännu mera förbannad när någon inte ens bryr sig om att ta hela cykeln för att man behöver den, utan nöjder sig med att fippla sönder den i små bitar. Så onödigt! Men lappen som satt på fönstret till cykelskjulet var lite humor:)


Jag har varit lat med mitt läsande. Skjuta upp, skjuta upp, skjuta upp. Igår läste jag ganska duktigt hela kvällen, men har inte alls kommit så långt som jag hade planerat, förbannat också! Nu är det lördag. Bara två hela pluggdagar kvar. Spänningen stiger - kommer hon att hinna?


Det är mulet idag. Det är synd. Eftersom jag lever i en bullrande verkstad för tillfället (jag lär ha tinnitus när detta upphör, så då får jag dras med sjåsandet livet ut...) hade det varit perfekt med en likadan värmebölja som förra helgen, så hade jag kunnat ligga utomhus. Läsa i solen, dessutom.


Var en sväng till S:et nu på eftermiddagen. Kylskåpet var som sagt tomt, och det finns en gräns för hur länge man vågar äta sådant som är utgånget för länge sedan. Det börjar dock bli svårt att handla nu, för jag vill ju bara köpa sådant som kommer att gå åt innan sommaren. Alltså inga 24-pack ägg eller halva kor. Samtidigt kan jag ju inte leva på luft tills jag åker härifrån. Det blev grynost och äpplen, lite maletkött och en skinksnutt och sådant. Får väl donera resterna åt grannarna om det blir något över. Men, hej... det är ju jag, så det lär knappast lämna någonting.


Nu har jag även köpt kaffefilter. Igår nödkokade jag kaffe med filtret från gången innan. Tömde ur och la i nytt kaffepulver. Det gick ganska bra, men när jag lyfte ur filtret sprack det i bottnen. Ingen tredje gång, alltså. Synd, för här kunde man spara pengar! Jag ska genast tipsa snåla pensionärer:P


Istället fick jag ta till ett annat trick som jag har sett folk göra, nämligen bygga eget filter av hushållspapper. Problemet var bara att vi inte hade något sådant, utan har en rulle muggpapper i köket istället. Följaktligen konstruerade jag ett filter av Serla skithuspapper. Det filtrerade kaffet intill perfektion, men det smakade - skithuspapper. Inte bara lite, utan det kändes som att ha en hel rulle i munnen. Usch.


Nåja, nog snarvlat, nu ska jag läsa! Återkommer antagligen när jag har ledsnat. Inom några minuter alltså.

2 kommentarer:

  1. Lägg upp en liknande lapp åt dömde gubbjävlan som rör se i lägenheitn... ;)

    SvaraRadera
  2. Hahahahahaa, du får mig att skratta högt, bra beskrivning av kaffe smaken! :D Hoppas du orkar med tent-läsandet.

    SvaraRadera