måndag 12 maj 2008

Sysslolös. Meningslös.

Ikväll var jag tvungen att ha vantar på mig när jag var ute och sprang. Eller kinthat, som det heter i Kaustby. Hur som helst var det kallt. Kallt och blåsigt, liksom motvind från alla håll. Ingen långlänk, men lite ut och ta frisk luft i alla fall, för att nu ha något slags tidsfördriv. Här finns nämligen ingenting att göra.

Tänk så det kan ändras. För någon ynka vecka sedan höll jag på att gå i bitar av allt som måste hinnas med - nu går jag sysslolös. Skola på onsdag och torsdag denna vecka, nästa vecka är det tent på måndag och fredag. I övrigt tomt, tomt, tomt i kalendern. Det enda jag har haft att göra här under tre veckors tid är att läsa till tenter, skriva en praktikredogörelse och - vänta. Vänta, vänta, vänta.

Jag kan inte förstå varför allt detta måste dras ut över flera veckor! Perkele, jag hade gärna fortsatt att turbostressa några dagar till före Wappen och sedan avslutat detta skolår. Men nej, det ska segas, väntas, sölas. En föreläsning, några dagar ledigt, en förläsning, ledigt igen. Helg, ledigt, en tent, ledigt, en infoföreläsning, ledigt. Så där ska det pågå i veckor. Bara för att man ska tvingas vara här och skrumpna.

Ja, jag är här för att gå i skolan, jag ska vara beredd att vara här tills skolåret är slut, men detta börjar likna djävulskap. Jag vill få undan skiten och åka härifrån! Orkar inte börja räkna hur många dagar det är, för då deppar jag ihop. Jag vet i alla fall att det är många, och att de flesta av dem är lediga rulla-på-tummarna-dagar. Och nej, jag behöver inte två veckor på mig att läsa till varje förbannad tent!

Någonting som dock är bra är en sambo som genomför garderobsrensning för tillfället. Jag fick lite grejer som hon inte behövde längre, och valde ut det jag ville behålla. Schysst:) Sådant har sysslats med ikväll. Diskat, druckit kvällskaffi, plockat och donat. I princip allt utom att titta på ishockey. Ishockey för mig är fullständigt ointressant, och det var väl igår någon nämnde att det är VM på gång, annars hade jag inte ens vetat om det. Måste erkänna att det inte rör mig det minsta i ryggen. Jag är ungefär lika intresserad av ishockeymatcher på tv - det må då vara VM, Öjamästerskapen eller NHL - som jag är av snookern som sänds på Eurosport fem kvart i timmen. Alltså inte.

Det kryper i kroppen. Jag vet redan nu en som kommer att vaka inatt. Suck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar