måndag 19 maj 2008

Bitter. Inåtvänd. Frustrerad.

Perkele.

Jag är bitter och inåtvänd! Misslyckad och frustrerad. Tenten imorse var rena helvetet. Den började med 14 flervalsuppgifter, vilket fick mig på bra humör när jag såg pappret på avstånd. Flervalsuppgifter brukar betyda lätt match - kryss, kryss, gissa ett par och lämna upp. Men den här gången var flervalsuppgifterna sådana att jag inte ens förstod frågan, än mindre alternativen. Det enda jag förstod av dem var att de var fåniga, petiga detaljer, i stil med hur många stämbandsvibrationer som förekommer under uttalandet av ett kort e-ljud: a) 400 b) 500 eller c) 600. Vem i helvete behöver veta sådant?!

Två essäfrågor dessutom, varav den ena bestod av två ord: "X:s teori". Och därefter ett kolon. Häh? Jag har precis tröskat igenom tre böcker fullspäckade med teorier som talar emot varandra och förväntas här rabbla upp en av dem, utan minsta ledtråd om vad teorin berör! Typ "X:s teori rörande inlärning av innehållsord". Men ingenting. Teorin kunde handla om allt från mattvätt till rabarberblad. Jag visste inte att huvudsaken med denna kurs var att lära sig vad en gubbe som forskade i början av 1900-talet hette.

Min vana trogen hittade jag på två fina essäsvar rakt ur fantasin och satsade på slumpen i fråga om flervalsuppgifterna. Ungefär jämnt fördelat mellan a, b och c. Kryss, kryss - lämna upp. Och detta har man satt hela helgen på! Omtent i sommar - till vilken man skulle ha anmält sig förra veckan. Jo, man ska anmäla sig till omtenten innan man skrivit första gången! Inte för att det gör någon skillnad - efter 23 maj går jag inte i skolan! Inte en bokstav läser jag, inte ett ord skriver jag. Och att jag skulle sätta mig på tåget till Hell on Earth, Åbo, en vacker dag i juni - den tanken får Åbo jävla Akademi nog ta och stoppa upp i arslet!

Underkänt i denna kurs innebär förvisso att man inte får gå Psychology of Language-kursen i höst, men skit samma. Jag kan ju sätta den kursen till min samling av Kurser-för-svåra-för-Maja, dit jag redan har satt Statistik 1 och 2 i år, och dit jag sätter Forskningsövning jag heller inte får gå i höst. Det är ju alltid skoj att börja kurser, även om jag nu inte verkar klara av att bli godkänd i några.

Eftersom jag nu är så hågad och inspirerad och på alla sätt positivt inställd till detta med mina studier gick jag med raska steg och solsken i blick till biblioteket och lånade 450 sidor stamning som jag ska läsa ikväll. 10.15 imorgon ska nattlånet vara tillbaka, så jag lär få lägga på en rem. Dessutom ska jag iväg på en annan grej jag inte får tala om - hysch-hysch och tystnadsplikt, ni vet - tidigt imorgon bitti också, och måste således skriva klart planeringen inför denna. Vilken tur att jag inte alls har mycket att göra på samma gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar