torsdag 8 maj 2008

Blomtjuven


Idag har jag gjort någonting man inte får göra. Tror jag. I alla fall har jag tagit mig friheten att traska ut på vår gård och knipsa av några kvistar från buskarna. De vita blommorna var ganska snygga, och jag kände för att ta in lite av dem. Om det stör någon, så stäm mig för all del.


Har blivit en riktig snabbläserska, på min ära. Konstaterade med en suck igår (jag konstaterar förvisso det mesta med en suck...) att jag nog börjat plugga för sent inför fredagens tent, att jag inte kommer att hinna ens halvvägs igenom materialet. Med tanke på att det var mångamånga sidor och dessutom på engelska. Till på köpet läser jag så långsamt. I alla fall på alla språk som inte är svenska. Beskåda mig till exempel när jag sitter och kämpar med en Seiska eller Ilta-sanomat. För det första håller jag texten en halv millimeter från ansiktet (inbillar mig väl att jag ska förstå bättre då) och sedan segar jag mig igenom mening efter mening. Samma sak med engelsk text. Tar fyra evigheter och ändå går allt som oftast hela poängen mig förbi.


Men till min förvåning har jag bara ett kapitel kvar! Klockan är halv tio på kvällen = inte ens panikläsningstid dagen före en tent. Och jag har inte precis vrålpluggat, även om jag suttit och bläddrat i boken i stort sett hela dagen. Kanske för att jag jämför med mitt hysteriska psykiatripluggande för någon vecka sedan. Då var det tvångsläsning på en hög nivå... Så den här boken lär jag till och med hinna igenom.


Så fort jag kommit igenom skiten - inte skiten egentligen, det är en bra bok - ska jag dra något gammalt över mig (bokstavligen, mitt täcke börjar vara ganska sunkigt) och äntligen få ett slut på ännu en bedrövlig dag. Tur att jag har tentböcker att fylla hjärnan med, annars hade jag om möjligt grubblat ännu mera. Det vore väl onödigt.


Jag vill bara försvinna. Orkar inte gruva mig, vara orolig och ha leidon. Det kan väl ändå inte vara meningen:(

1 kommentar:

  1. Nämen, vad är det du grubblar på? *undra försiktigt* Hoppas det löser sig. Du skriver bra annars, tycker jag. Bara så du vet! :)

    SvaraRadera