torsdag 15 maj 2008

Detta ser ju bedrövligt ut...


Kaffe bör rimligtvis inte se ut som te. Ändå är detta vad jag åstadkom, när jag efter skoldagen kom hem och bryggde mig en kopp. Om det fanns text i bottnen av koppen skulle jag med lätthet kunna läsa den. Påminnelse till mig själv: Pannmalet kaffe blir blask när man kokar det i kaffebryggare, man ska hälla på ordentligt med det bruna pulvret om det ska bli till någonting! Typiskt att pakteten ska se så likadana ut i butiken, det är lätt hänt att man tar fel sort, när man ska ha helt vanligt, bryggmalet kaffe. Speciellt om man är en liten, närsynt flicka som brukar husera i rummet här intill;)
Idag gjorde jag någonting jag inte brukar, nämligen åt vegetarisk lunch i skolan. Dessutom var mjölkautomaten inte i bruk, så jag drack ett glas ekomjölk. Handlingar som dessa får mig att känna mig som en hippieaktig flummare. Typ en trädkramande pälsdjursaktivist. Men det var gott! Ris och någon slags grönsakssås med zuccini, morot, soja och allt möjligt. Dessutom lunchade nästan hela klassen tillsammans, vi fyllde upp nästan ett helt långbord igen. Det kan bli länge tills nästa gång om vi inte hinner göra något liknande innan skolan slutar.

Jag har sällskap här hemma idag. När jag kom hem möttes jag av fabo 1 och fabo 2 som bökade runt och rev upp en vägg. Hade jag varit humoristik hade jag förfärat utropat "eiiii... väärä seinä!". Men det var helt rätt vägg, och jag kände inte för att jävlas just idag. Gubbar i blå arbetsställ som tvingas köra runt i skåpbil och reparera stökiga studentbostäder kanske inte behöver ytterligare påfrestningar...


Vi har nämligen en vägg här som har givit upp, den "bubblar ut" och det forsar ut isolering ur den. Dessutom bor där en hel myrvärld som gillar att lägga ägg, verkar det som. Man kan dock undra varför de måste riva upp väggen just nu, och inte - säg - om en vecka, när ingen är här? Vissa frågor får man inga svar på.


Fabo 1 frågade vänligt när jag stod i köket och kokade mitt blask om väggarna i mitt rum var i skick, och jag försäkrade honom om att de var det. För inte vill jag ju ha honom här. Övervägde för en sekund att fråga om de vill ha kaffe, men det skulle bara betyda att de stannar längre. Det räcker med att våra kylskåpsreparatörer fick varsin kopp äkta Hallis-kaffe i höstas:)


2 kommentarer:

  1. Tänkt du bjud okänd fabona på kaffi?? =D haha!

    SvaraRadera
  2. Jojo, ti som va hii å fixa kylskååpi vår fick noo kaffi:) Men ti va ju ti na nytta, dömde vila ja bara ha ut så fort som möjlit!:P

    SvaraRadera