fredag 16 maj 2008

Nytt besök


Två nya gubbar kom hit idag. Stövlade in i Maisas numera obebodda rum och stängde till min stora lättnad av den stora, brummande fläkten som ska torka de fuktskador som på något vis uppkommit där. De svor, bankade, skrapade och hackade en ganska lång stund. Släpade runt lite möbler och rev upp hela golvet, inklusive listen under dörren. Sedan bar de ut det de rivit loss och startade fläkten igen. Och gick.


Faa-an!


Och inte ett ord, annat än "päivää" när de kom in. Jag stod och tittade på när de var färdiga och på väg ut. Väntade mig att de skulle förklara vad de håller på med, hur länge de håller på, när de kommer nästa gång, eller någonting. Men de traskade helt sonika ut genom dörren. Jag bor här! Kan ni förklara vad ni håller på med i min lägenhet?


Nu är alltså torkningarbetet i full gång, medan jag ofrivilligt befinner mig på en byggarbetsplats. Rummet i vilken fläkten befinner sig har alltså numera ingen tröskel, varpå allt oväsen hörs mycket ljudligt i hela lägenheten. Och naturligtvis har de låst dörren efter sig. Jag har tre böcker att läsa till tenten på måndag, och måste lägga hela helgen på det om jag ska hinna, för jag håller på med nummer ett fortfarande. Och så har man detta dån att försöka ignorera. Perkele, TYS, perkele!

3 kommentarer:

  1. faan så irriterand gubba =S

    SvaraRadera
  2. Täät e me en handduk längst ner i springon... ööh.. hede vaalt naaleis dirty... *fniss* ;) Men tu fatar va ja menar...

    SvaraRadera
  3. tofslan >> Mm-m! Ti kan iaf SÄJ va di gör:(

    the machine >> Ja va noo å tääta me en filt i "springon" (jaa-a, int ska tu vara såde snuskig PÅ EN FRIIDAA:P) men he hjälpa int så mytji:-/ He val öronproppar nästa...

    SvaraRadera