fredag 2 januari 2009

Nytt år

Jag klarade mig inte undan den där förkylningen som härjar här uppe. Anginan slapp jag (peppar, peppar) trots att vi hade den till och med i gååln, i och med att min bror skaffade sig den. Men helvete vad jag var säker på att jag skulle få den också. Hade ont i halsen OCH täppt näsa OCH hosta OCH var allmänt i skitform. Dessutom pep och klagade jag över allt detta samtidigt som en värre karl. Ni vet, karlar och förkylningar. Min pappa låg till exempel huttrade till sängs med - håll i hatten - 37 graders feber.

Jag har mest legat på soffan och pajat kattungarna Sven och Göta och tyckt synd om mig i mellandagarna, med andra ord.


Jag var alltså inte i toppform för något nyårsfirande, men på något vänster blev det sådant i alla fall. Det blev lite aftonsittning i Hästbackbyiji och sedan stortaxi till Konsta, oh my God. Kvällen kan sammanfattas som svinkall. Jag frös, frös, frös och frös. Konsta fungerar tydligen så att själva baren är kall - det är människorna som ska alstra värme. Men om där inte är några människor, då? Vilket det inte var när vi kom. Som tur(?) hade jag hållit värmen i taxin dit med en alltför god flaska "någonting" som en av passagerarna hade i innerfickan, annars hade jag nog frusit ihjäl.


En kombination av kalla utrymmen, en lite småsjuk Maja och att det var rejäl köld ute gjorde att det blev en huttrande historia. Det var nästan varmast ute på terassen, när man fick dra på sig en terassitakki som jag inte sett någon annanstans än just på Konsta. När man ska ut och röka tar man helt enkelt en rock innanför dörren, och när man kommer in hänger man tillbaka den. De är varma och mysiga, men lite opraktiska att dricka kalja i.


På nyårsdagen genomled jag den segaste krapitzkin på länge. Först efter fem på kvällen gick det att börja röra på sig på riktigt, innan dess bodde The Little Drummer Boy i min hjärna, kändes det som, och annat än vatten som föda var otänkbart. Orkade nätt och jämt vara uppe i några timmar innan det var lika bra att stupa i säng igen. En hel dag i hukka. Åh Gud, aldrig mera. I alla fall inte på Konsta.

3 kommentarer:

  1. aj, aj, tu sku ha djort som ja som bara drack vattne heila nyårsafton!
    vann e hede konsta? he låter bekant, men ja får int he placera.
    för övrigt tycke ja he e så oonöödit ti dra på se tokode förkylninga...

    SvaraRadera
  2. Ah, tu e noo smart tu, alegni! MEN - om man ska ork vistas i Konsta (mitt ut i ödemarken i Kaustby) så måst man nästan hald humööri å värman upp me liiti stärkande drycker:) Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  3. he booda ja ju ha räkna ut me pannbejne att konsta er i köust...

    SvaraRadera