lördag 31 januari 2009

Nej, mäster skräddare - det bidde en hink!

Igår avklarade vi andra dagen av vår dyfagikurs med gästföreläsare från Helsingfors. Bland annat fick vi kolla på film, mata varandra med olika tekniker och blanda pulver i vatten och saft för att det skulle bli mera trögflytande och lättare att svälja. Mitt vattenglas gick att hålla upp-och-ner utan att vattnet rann ut. Vattengelé kanske man skulle kunna kalla det. En kalorisnål men ganska smaklös efterrätt. Det var intressant, men i ärlighetens namn ganska segt att sitta på en enda föreläsning från nio till fyra. Som tur fick vi kaffe med förtjockningsmedel framåt eftermiddagen;)



Idag skulle jag göra slag i saken och köpa cykeln jag fick i julklapp. Hade kollat runt lite på nätet, och en cykelbutik inte allför långt härifrån (inte den närmaste, som skulle ha 10€ för att knipsa av ett vajerlås i höstas, dem bojkottar jag av principskäl) hade flera fina hojar. Så när man äntligen har tid och möjlighet att ta sig dit i tio graders köld en januaridag - så möts man av lapp på luckan! Butiken stängd lördagen den 31.1 på grund av personalens skolning. Just idag. Gnnnnnngh!



Fick köpa en skurhink på Biltema för 1,60 istället, så då fick jag i alla fall det köpbehovet stillat. Har inte haft någon hink, och det har aldrig varit läge att köpa en, för jag har alltid haft fullt upp på cykeln när jag exempelvis har varit till Kuppis Cittari. Den plus en 5 €:s hallspegel, för jag har bara lilla muggspegeln att förlita mig på. Brukar försöka använda ett mörkt fönster som helfigursspegel, men det funkar bara sådär...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar