torsdag 22 januari 2009

Vuxenpoäng och Plussapoäng

Lång dag idag. Tidigt började den och sent slutade den. Dessutom sov jag som vanligt alldeles för få timmar inatt, och hade nästan gett upp hoppet om att somna alls. Ändå var jag ganska pigg när jag trampade fram i ett behagligt mörkt Åbo samtidigt som klockan i Domkyrkan slog åtta. Först fyra slag som symboliserar jämn timme, sedan åtta slag som betyder åtta. Kvart över slår den ett slag, halv slår den två, och kvart före slår den tre. Vi börjar alltså kvart över, så jag var i god tid. Akademiska kvarten, ni vet:)



Mellan föreläsningarna idag hade vi ordentligt med luckor, så jag hann till exempel skriva 1½ sida i samma raska takt som jag alltid gör när jag väl kommer mig för. Kolla på lite terapi bakom spionspegeln i kliniken, luncha med flickorna, dricka kaffe uppe i logopedin samt stylta ner på den sista föreläsningen som slutade fem.




Vid det laget hade det börjat snöa massor. Jag trampade hem i det virvlande infernot - eller nej, det gjorde jag inte alls. Jag trampade raka spåret ut till Kuppis Cittari, för jag skulle hämta min pulsmätare som varit på batteribyte i en uraffär där. Fick min klocka, handlade på Cittari och balanserade hem i ännu mera snö. Hem till kaffe och ÖT.




På hallmattan låg ett kuvert med mera vuxenpoäng. Jag vet, de förekommer i vart och vartannat inlägg numera - men jag kan väl inte rå för att jag skördar sådana rasande mängder! Speciellt denna vecka har minst sagt varit frodig. Nu är jag ägare av ett tvättäkta Plussa-kort! Det ni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar