fredag 23 januari 2009

Att sitta stilla

Jag är nog för gammal för att gå i skolan. Detta konstaterade jag efter att ha haft ovanligt mycket föreläsningar den senaste veckan. Vi har inte haft så mycket regelrätta föreläsningar i ordets rätta bemärkelse på sistone. Speciellt inte nu efter julen. Det är tänkt att vi ska jobba på avhandlingen nu, antar jag. Dessutom har vi terapi två gånger i veckan, tillhörande handledning, och så handledning för kanden såklart. Plus att vi har inbokade alla möjliga demor hela tiden. Varför vi ska yra runt på sjukhus, kliniker och hälsocentraler i hela Åbo just nu, när vi inte har tid vet jag inte. Och mitt i vintern. Nå, sak samma.

Denna vecka har vi börjat några kurser och haft föreläsningar till sent på eftermiddagarna, och jag har upptäckt hur förbannat svårt jag har med sådant numera. Har ni en aning om hur länge 1½ timme är att sitta på en stol och titta rakt fram?! Jag kan inte koncentrera mig, orkar inte lyssna, blir sömnig, får leidon... och blir alldeles vansinnigt uttråkad och rastlös! Vi börjar kvart över. Halv känns det som om jag ska gå sönder. Kvart före vill jag utplånas fullständigt. Då är det en timme kvar. Sedan har vi paus i 30 minuter - och så börjar nästa 1½ timmes plåga.

Det har blivit vinter över en natt. Igår snöade det massor när jag cyklade från skolan. Det fortsatte hela kvällen och på natten. Imorse fick jag pulsa efter min cykel och nästan gräva fram den. Gårdskarlen gick och skottade gårdsplanen. Överallt utom där cyklarna stod. Betyder snö = omöjligt att cykla helt plötsligt? Ute på landet är cykel inget bra fordon vintertid, det kan jag medge - men inne i stan! Här är trottoarerna skottade och sandade, och det går utmärkt att cykla på den hårdpackade snön.

Förutom lite pulsande imorse har det varit utmärkt vinterväder. Sådär nollgradigt/knappt-på-minus-väder som är skönt att vistas i utan att vara för kallt eller klottigt. Var ute på en löprunda ikväll i den behagliga luften, och nu är det helg!

Ska på intet vis börja ropa hej innan jag är över på andra sidan, men jag står här på bäckkanten och vinkar lite diskret och halvosäkert. Har nämligen lagt några sidor till i handlingarna de senaste dagarna. Inga stora saker, men alltid något. I helgen ska det jobbas vidare. Är det tänkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar