lördag 24 januari 2009

Slutspelsskägg

Ni vet när ishockeyspelare under en turnering blir skäggigare, skäggigare och skäggigare. Eller att skidåkare under ett VM är lite stubbiga den första dagen, för att ha helskägg under femmilen som avslutar spelen. Det är det som kallas slutspelsskägg. Det är det jag håller på med nu. Inte skägg, Gud bevare mig - men jag kallar det min kandfrisyr! Mitt hår är slitet, aaaalldeles för långt och fullständigt ovårdat. Jag borde ta mig till en frisör snarast för att åtgärda saken, men väljer istället att avvakta.

Har inte tid (eller egentligen råd heller) att sätta på hårvård, och har ingen energi att börja engagera mig i det just nu. Jag har annat att göra, så jag väljer att låta håret gro som ogräs tills jag har undan det värsta. Sedan - om det lyckas - ska jag belöna mig med frisörsbesök uppe i Österbotten. Om jag inte hunnit kvävas av stripiga hårtestar innan dess.

2 kommentarer:

  1. vet du hur jag gjorde när jag studerade i åbo? jo, jag klippte mitt hår själv, o jag hade kort hår även då, så jag blev tvungen att göra det ofta! knepigt var det, må du tro, i synnerhet att klippa där bak. först speglade jag mig bak i huvudet, lade ner spegeln, tog tag i en hårtest, kollade med spegeln igen att det var rätt test, lade ner spegeln, tog saxen i hand o klippte. det var en lång procedur, men det gick!

    SvaraRadera
  2. Det låter ganska knepigt, jag håller med! Har nog småtoppat lite själv ibland, fixat pannluggen osv när det har varit kris. Men nu skulle jag behöva en frisyr, för någon sådan har jag inte för tillfället. Dessutom har jag det som en liten morot att se framemot sedan:)

    SvaraRadera