tisdag 20 januari 2009

Detta har jag gjort idag

Satt på århundradets meningslösaste föreläsning imorse. Igen. Jag kan gott sitta i skolbänken, det är ju därför jag är här. Intressanta föreläsningar och bra kurser har jag inga problem med. Men sådan här skit. Nej.

Vi satt och lyssnade på hänvisningssystemet i APA i en och en halv timme. Var ska kommatecknet vara? Vilken författare kommer först? Hur citerar man i löpande text? Hur många redaktörer skriver man ut? När använder man "och" och när använder man &-tecknet. Ska det vara punkt-komma-&-tecken, eller bara punkt och &-tecken.

Tyvärr bad föreläsaren oss att bromsa och ställa frågor "när vi ville" under föreläsningen. Det betyder att man inte ska göra det. Ändå satt folk och viftade med tassen och frågade en miljard likadana frågor. "Om jag har tre författare samma år?" och en stund senare "...om jag har fyra författare samma år då?". På bakersta raden: "Jag har fem författare samma år - hur ska jag göra då?".

Jag är av åsikten: Ju mera man frågar - desto mera arbete blir det. Jag brukar göra som jag tror att man ska, och sedan går det att rätta till felen. Det brukar nog gapas å det högljuddaste om vad man gjort fel, så det är lätt att upptäcka.

På eftermiddagen har vi suttit och lagt sista handen vid evighetsuppgiften nummer ett - forskningsprojektet, om ni minns? Det sista steget bestod nämligen av en skriftlig rapport på fanskapet. Deadline 31.1, och vi skickade in den idag. Duktiga! Nu vill jag aldrig mera höra ett knyst om fanskapet.

Dutthandlade på Puhakka idag på väg hem. Mjölk och skinka av märket billiast-i-booden. När jag kom hem fick jag kasta mig på soffan med ÖT i högsta hugg och kaffekopp på armlängs avstånd på soffbordet. Konfererade med min äldre bror via telefon, och visst var det han som hade ordnat tidningsprenumerationen åt mig. Snällt, eller hur?:)

Var på en bra kvällslänk innan Salkkarit. Behaglig temperatur, bra fiilis och lätta ben. Nu funderar jag lite över träning framöver. Vore kul att komplettera löpningen med någonting omväxlande. Jag hade siktat in mig på lite skruttlyft, men som det ser ut nu vet jag inte. Det är ju en fråga om finansiering också. Jag skulle vilja ha ett gym, en simhall och en skidtunnel (med alltid perfekt före) på max 50 meters avstånd från ytterdörren. Allt givetvis gratis.

Det var värst vad detta blev ett dagboksliknande inlägg. Tråkigt, men kanske nästa blir intressantare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar