onsdag 14 januari 2009

Halvkriminell

Vårväder i Åbo. Jo, solen lyser, det är bar backe och plusgrader. I mitten av januari. Förundras ständigt av detta väder. Men inte mig emot. Snö är bara till jävelskap när man bor inne i stan. Vad ska man med sådant till, liksom? Skida på? Bygga snögubbe? Snarast svära över och slira omkring i. Snö ska finnas i Österbotten. Under jullovet. Här kan det vara vår året om.



Gissa vad jag har gjort den här morgonen? Observera tjuvklädseln i svart med läderhandskar. Och hädanefter ska jag bara köpa tunna vajerlås - de går så himla mycket smidigare att såga av. Fast man får gnugga på ganska länge ändå innan man är igenom. Tack Gud för Jakri som sålde mig en järnsåg som jag redan har haft glädje av två gånger detta läsår.




Jag hade faktiskt tänkt skaffa ett nytt lås hur som helst. Det förra kärvade rejält, trots att det inte var speciellt gammalt. Nästan omöjligt att låsa på grund av dess tröghet, och lika jävligt att öppna, så jag höll på att vrida av nyckeln vareviga gång. Skulle köpa ett nytt, så då kunde jag lika gärna såga av det jag hade. Ett löst vajerlås behöver man dessutom hur som helst, så man kan låsa fast sin cykel i stolpar och liknande, även om cykeln har ett eget, fast lås.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar