lördag 23 oktober 2010

Snö i Neristan

Snön började virvla ner igårkväll och verkar ha fortsatt hela natten. Vaknade upp till en riktigt snölandskap imorse. Det är snudd på jul här i Neristan. Idylliskt som fanken. Om det inte bara vore för att snö är äckligt, kallt, blött och allmänt deprimerande.


Hela Neristan är förresten en enda idyll. Små hukande trähus som står tätt, tätt, och massor med snickarglädje kring fönstren. Gulliga trägrindar som är ihopsnickrade i tidernas begynnelse. Ute mot gatan hänger lyktor med brinnande ljus, och fram tills igår hängde det blomkrukor också.

Vi har inte ens vanliga gatulampor, utan sådana här museiföremål. Jag tycker att det här är en jättemysig del av Kokkola. Den som inte håller med har... tja, fel i huvudet:)

Här finns också en och annan katt. Små trinda katter som traskar fram på gatan med halsband med en liten bjällra i. En morgon när jag kokade kaffe och blickade ner mot gatan kom en rödkindad tant cyklade förbi på en riktig gammaldags cykel. I korgen på styret hade hon en massa färska grönsaker, men en salladsbukett sådär konstnärligt uppstickande. Det blev nästan lite för mycket. "Är detta fortfarande min hemgata? Eller är det plötsligt en hurtig reklamfilm för vegetabiliskt fett?" tänkte jag för mig själv.

3 kommentarer:

  1. Det är just det som är meningen också - dom ska SE museala ut. För att liksom passa in.Dom är ju inte gamla på riktigt..gissar man.

    SvaraRadera
  2. alegni >> Somt fåår!;)

    anonym >> Jo, jag har för mig att man hade någon slags omröstning gällande hur den där belysningen skulle se ut. Och antagligen tillhörande debatt i lokalpressen:P Tror det var någon grej med att de var extra dyra eller vad det nu var... Helt okej ser de ut enligt mig iaf.

    SvaraRadera