fredag 29 oktober 2010

Dubbelgångare

Satt i matsalen på jobbet en dag, och plötsligt tar en av typerna i smyg fram sin plånbok och öppnar den, visar innehållet åt en bordsgrannen. Båda två flinar lite och tittar på mig. Tittar på varandra och tittar ner i plånboken igen. "Vad var det jag sa! Eller..?". Bordsgrannen nickar. "Jo, jag ser!". Jag känner mig nästan lite besvärad.

Så frågar typen om han får visa mig en sak, och så håller han upp plånboken åt mig också. Där finns fyra fotografier på flickor, hans döttrar, och han pekar på den äldsta. Och tammefan. Hon är alldeles väldigt lik mig.

Faktiskt ser jag det själv, utan att han behöver säga någonting. Man brukar ju sällan lägga märke till sådant själv, men nu var likheten faktiskt slående. Hon är några år yngre, men har samma bruna ögon, samma hårfärg i liknande frisyr, samma ansiktsform med hög panna och hennes mun har samma form som min. Kunde ha varit min syster. Lustigt!

3 kommentarer:

  1. Var väl bara att konstatera då att typen hade en väldigt vacker dotter ;)

    SvaraRadera
  2. Du har flera dubbelgångare. Jag vet en till, här i Jeppistrakten.

    SvaraRadera
  3. anonym >> Tack så väldigt mycket:)

    Jessica >> Faktiskt tror jag att du har nämnt det någon gång förr, nu när jag tänker på det... Skulle vara intressant att se! Du får helt enkelt fota henne och maila bilden åt mig:P

    SvaraRadera