fredag 22 oktober 2010

Fredag och spinning

Herregud, det är fredag. Igen. Dagarna går verkligen i raketfart nuförtiden, jag tycker att jag knappt hinner låsa upp cykeln på måndag morgon innan jag hoppar av den på fredag eftermiddag och tar helg. Hur kan det gå såhär fort? Är det såhär att ha ett roligt jobb? Hoppas det.

Förresten. Någonting den här kvinnan icke förstår sig på är fenomenet spinning. Jag fattar verkligen inte hur det kan vara så populärt. Jag hade ingenting för mig ikväll, så jag stack iväg på ett spinningpass, för att se om min inställning till hela grejen skulle ha förändrats.

Men nä. Redan efter en kvart i sadeln kan jag konstatera att det är som förr. Maken till tråkig, intetsägande och meningslös träning får man leta efter. Alla sitter på varsin cykel i en sal, trampar intervaller till dunkande musik, vissa intervaller stående, andra sittande. Ibland spurter med lätt motstånd, ibland simulerade, långsamma backar med högsta motstånd. Ibland så kallad "hölkkä", då man står och springer på pedalerna, ibland andra slags varianter på cyklingen.

Jag vet inte. Jag får inte ut någonting av spinning. Inte är det särskilt tungt heller. Jag får inte upp så hög fart på pedalerna att jag skulle få mjölksyra, och jag kan inte cykla med så tungt motstånd att jag skulle få till någon utmattning, för då börjar rörelserna bli så överlångsamma så att det blir ineffektivt.

Dessutom - man kan liksom inte utmana sig själv och pressa fram nya personbästa i spinning. Motståndet är steglöst, så man vet inte riktigt på vilken nivå man ligger, bara att det är "lättare" eller "tyngre". Hur det är i jämförelse med föregående pass vet man inte. Framförallt kan man inte tävla mot de andra, vilket enligt mig är halva nöjet, höhhö;)

I vanligt skrotlyft och också i Bodypump har man exakta vikter man använder. Man kan tvinga sig själv att lassa på flera vikter, och om det är fråga om Bodypump kan man nästan lyfta livet ur sig om man ser att personen bredvid har lagt på mera vikter än en själv. Det betyder nämligen att man själv måste öka så att man har åtminstone lika mycket på sin egen stång. Jo - så är det, det står i lagen.

2 kommentarer:

  1. Du har för kova kunto, :). Jag klarar inte av ens 10min av ett spinningpass, sen tuppar jag av, med hela kroppen full med mjölksyra. Never ever again.

    SvaraRadera
  2. Trevligt att du ville se det på det sättet:) Själv skulle jag kanske säga att jag har för dåligt tålamod och blir för lätt uttråkad. Jag klarar mig nog resten av livet utan spinning jag också... :P

    SvaraRadera