måndag 18 oktober 2010

Salt i såren

Igår när jag skulle hälla över lite salt från paketet till saltströaren blev jag plötsligt varse om att det lilla glasfanskapet (arvegods från mommo, riktig retroströare!) har en bit bortslagen där vid gängorna. Hur jag märkte det? Nå, ska vi säga genom metoden "försök och misstag". Försöket var att ovarsamt gnida handflatan mot gängorna. Misstaget var detsamma. Det sved till och så hade jag skurit upp lilla handen. Blodet droppar, blodet droppar.

Dagens lärdom: det blöder riktigt duktigt ur ett snyggt snittat sår! Fast såret var inte så djupt som jag först trodde. Det var riktigt fjuttigt, faktiskt. Men blodet strilade, och jag utövade första hjälpen på mig själv med en halv hushållspappersrulle. Okej, kanske två ark. Men ändå.

Stackars mej!

Det som är lite obekvämt med att använda just en saltströare som operationsverktyg är att det eventuellt svider lite. Eller egentligen ganska mycket. Jag strödde bokstavligen salt i såren på mig själv.

Idag har jag testat på flera saker som svider i sår. Till exempel handsprit. Gnides omsorgsfullt in i såret. Sedan får man hoppa och skrika lite. Tänk Kevin i "Ensam hemma" när han använder rakvatten så vet ni. Undrar vad jag ska prova ikväll. Grus? Tandkräm? Hårspray?

3 kommentarer:

  1. aj helskotta att det måste ha gjort ont. *blåser bort pipi*

    SvaraRadera
  2. Haha gillar så din min! :)
    Men tycke he räcker me dekortionen på hande din, du har ju rej en själv gjord tatuering...

    SvaraRadera
  3. alegni >> Det sved. Jag var faktiskt lite besviken över att såret blev så litet... mamma sa ju alltid när man var liten att det är LIVSFARLIGT ATT RÖRA I TRASIGA GLAS. Jag har alltid varit nyfiken på exakt hur livsfarligt. Nu ska jag testa att springa med saxen!:)

    Roger >> Ynkligheten personifierad! Men jå, nu räcker e me body modification fö den här kvinnon...

    SvaraRadera