lördag 12 december 2009

Städutrustning

Om jag var lite mera praktisk skulle jag montera isär min dammsugare på fläcken. Jag skulle med några enkla handvändningar bygga sladdvindan och skruva ihop den igen. Sen skulle hon dammsuga lyckligt i alla sina dagar. Dessvärre har jag tummen centralt placerad, och har inte den blekaste om hur en dammsugare är funtad på insidan. Så jag dammsuger tillsvidare under svordomar, emedan apparaten envist drar in sladden hela tiden. Den mekanism som ska stoppa sladdindragandet är nämligen sönder. Dammsugandet är en kamp - jag stretar åt ett håll och dammsugaren åt det andra. Frustrerande.

Trots en motsträvig dammsugare har jag idag sysslat med lite städning. Dammat mattor på balkongen, dammsugit och moppat golv. Jag har blivit så avancerad i mitt saniterande att jag numera iklär mig gummihandskar vid dylika aktiviteter. Tror att jag har influerats av "Sillä siisti", ett av mina favoritprogram. Fördelen är att man känner sig väldigt seriös inför sin uppgift (tänk hjärnkirurg som med ett snap-ljud drar på sig vinylhandskarna inför en svår operation). Nackdelen är att händerna luktar gamla bildäck efteråt.

På eftermiddagskvisten fick jag besök av Närpes som kom övertraskande på en glöggmugg i snöfallet. Vi diskuterade som sig bör bajs, blöjor, kräk, operationsärr och annat som känns lämpligt vid kaffebordet. Ja, jo, vi har båda två jobbat med åldringar kanske jag ska tillägga. Man kan liksom inte riktigt närma sig ämnet utan att det blir en del sådant snack.

Söndag imorgon. Kanske man skulle utnyttja söndagsöppettiderna och försöka sig på lite julklappsletande? Känns lite småstressigt att spurta till närmaste bensinmack för att köpa spolarvätska och isskrapor som panikgåvor kvällen före julafton.

Jo, det har kommit snö i Åbo! Väldigt lite visserligen, men ändå så att man tydligt ser att det är vitt på marken. Cyklade förbi Domkyrkan nyss, och såhär i snöskrud, upplyst av strålkastare i mörkret och med en tänd gran intill, ser den riktigt mäktig ut. Som ett julkort.

3 kommentarer:

  1. Jag har så gott som färdi handla miin gåvona. SOM TUR, var igår en vändo på stan bakett frissan å folk va som pöllo, smockfullt överallt. Jag får utslag åv toko.... Nästa år ska ja buri handel rei i juli.punkt.

    SvaraRadera
  2. nå, har du varit inne och kikat i kyrkan än? hade inte du det som projekt detta år ;)

    SvaraRadera
  3. emma >> Jå! Varinda år tå e byri närm se jul funderar ja över vaför inte man ha stjöitt all julklappan feedi i oktober?!! Borde lägg påminnelse i tilifon under somarn nagang...

    alegni >> Nej, jag har faktiskt inte kikat ännu! Måste sätta fart så jag hinner innan jag flyttar härifrån:)

    SvaraRadera