tisdag 15 december 2009

Fast i hissen

Ikväll när jag skulle ut en sväng kom inte hissen. Jag hörde hur den startade från bottenvåningen, och jag kunde på displayen följa dess färd våning för våning uppåt, men plötsligt stannade den mellan två våningar. Nå, jag tog trapporna ner.

När jag kom tillbaka testade jag på jävelskap om hissen skulle komma ner till bottenplan. Det gjorde den. Eftersom jag är lite nyfiken ställde jag mig i hissen, tryckte på knappen upp till min våning och väntade med spänning på ifall den skulle funka. Icke. Den stannade igen mellan två våningar, och denna gång med mig på skjuts.

Som tur är jag inte det minsta hissrädd, så jag åkte upp och ner några gånger, och varje gång stannade hissen mellan två våningar. Mellan trean och fyran, mellan tvåan och trean, mellan fyran och femman. Men aldrig så att man kunde kliva ur. När jag hade lekt klart kom jag fram till att den här hissen visst bara stannar på första våningen. Bara att kliva ur och ta trapporna upp.

Vill minnas att jag fastnade i peffans hiss en gång också. Kvällstid var det, och jag höll som bäst på att tala med Emma i telefon. Inte heller då blev jag särskilt skärrad, jag hade haft en pissig dag och fräste någonting med "...jaha, och nu sitter jag fast i hissen också!" åt Emma.

4 kommentarer:

  1. Det var tufft gjort av en tjej :) Inte många som sku stiga in i en hiss och testa om den funkar :D

    SvaraRadera
  2. hehe... måsta int du ring ti na finskan gubb å för att he sku buri funger igen?

    Hissn i vår hus brukar göra såde ibland å, stannmillan två våning, men he brukar funger igen tå man "resettar" e å far ner ti bottenvåning en gang.

    SvaraRadera
  3. Märkligt när sånt händer...man undrar eg. varför du inte kunde få ta hissen upp... :)

    SvaraRadera
  4. Eeki >> Jag är mest nyfiken. Konstigt nog har jag aldrig slickat på en lyktstolpe. Skulle vara typiskt mig att kolla om man VERKLIGEN fastnar:)

    Emma >> Nä, ja körd upp-ner-upp-ner några gang bara. He va liti kul nästan, men ja e ju lättroa;) Hede me ti "reset" hissn verka funk jer å.

    C. Tvillingmamma >> Visst var det märkligt! Tydligen fick jag inte ta hissen upp den gången...

    SvaraRadera