fredag 11 december 2009

Den där vardagen var det, ja

Förvisso. Som en av kommentarerna till mitt föregående inlägg påpekade så heter denna blogg "en alldeles vanlig vardag". Jag hade visst glömt det, och svävat iväg lite. Till en vardag hör ju oftast - i mitt fall - studier, föreläsningar, löprundor, dammsugning, utbärande av sopor, kokande av makaroner och en och annan kaffekopp under filten i soffan. Väldigt sällan raveparty, champagne eller fallskärmshoppning, om vi säger så.

Jag har såklart läst alla kommentarer och ska likt jungfru Maria ta dem till mitt hjärta och begrunda dem. Så jag kommer nog att skriva ett och annat inlägg om mitt icke-lyckade vasastuderande, mina julplaner och vad jag vill jobba med när jag är färdig, och annat ni föreslog. Bra med idéer nästa gång man torkar ihop i hjärnbarken.

Den här veckan har bestått av till exempel seminarium, printande av artiklar och material samt lite annat skolrelaterat. Dessutom har jag ringt många och jobbiga samtal till diverse instanser, och samtidigt svettats floder och darrat som ett asplöv. Jag avskyr att ringa Viktiga Samtal, och den här veckan har jag fått sitta i telefon i många omgångar och skickats hit och dit mellan avdelningar.

Men! Nu är samtliga ansökningar ivägskickade till rätt personer, och jag väntar bara på tillstånd att få köra vidare med min forskning. Det är nämligen inte bara hej-och-hå att skicka ut lite vad man tycker när man ska göra en undersökning. Först gäller det att ordna med tillstånd och forskningsplaner och bilagor och utförda pilottest och hela rumban. Innan man alls får börja kontakta folk och komma igång med själva undersökningen. Men det är bara bra - ordning och reda ska det vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar