onsdag 23 december 2009

Från mig till er alla...

Jag fattar inte riktigt detta med julkort om jag ska vara helt ärlig. Att man på färdigtryckta kort, där alltså hälsningen God Jul och Gott Nytt År finns printad, signerar med sitt namn och skickar runt till en herrans massa bekanta. Många av dem sådana man inte haft kontakt med på tjugo år, "men julkort brukar vi i alla fall skicka".

Missförstå mig rätt här nu. Jag blir glad över att få julkort, för det är ont om papperspost nuförtiden. Om man inte räknar räkningarna och senaste nytt från Lidl. Jag tycker att det är fint att någon har tänkt på en när de har suttit och skrivit sina julkort, och jag tycker att det är skoj när ett färggrannt kort ligger på hallmattan. Och det inte är Jehovas Vittnen som pular in ett infoblad, alltså.

Men själva grejen - att man måste skicka alla dessa kort varje år. Att man måste hålla koll på vem man brukar skicka åt, och vem man borde lägga till i listan. Det känns lite krystat. Hoppas att ingen som har skickat et kort åt mig känner att de måste, eller att jag tar illa upp om jag inte får något kort. De kort jag får blir jag glad över. Punkt slut.

Framför allt hoppas jag att folk inte tar illa upp över att de inte får något ihoppysslat eller ens köpt julkort av mig. Jag har nämligen inte skickat ett enda. Därför vill jag här ta tillfället i akt och passa på att sprida lite glitter och tomtar i bloggform.

Så:

Alla ni som räknar er till mina vänner och bekanta, ni vet vem ni är. Sådana man möter med ett "Heeeej!" och en kram när man råkar springa på någonstans. Sådana som ringer och frågar hur läget är, sådana som man far på kaffe eller vin eller öl med. Sådana man går ut och gå med, eller drar till stranden med. Sådana som har mitt telefonnummer i sin mobiltelefon, eller som man med en nick eller ett ögonkast känner igen i en folkmassa.

Alla ni som jag på något vis är släkt med, eller som är släkt till släkten. Eller som är ingift eller sällskapar med någon av mina släktingar. Som jag har något slags släktskap eller dylika band till.

Alla mina fina studiekompisar. Sådana som jag någon gång har gått i samma skola eller klass tillsammans med. Från första klassen i lågstadiet till dagen idag. Alla trevliga bekantskaper jag fått via skola och studier både i Vasa och Åbo. Alla ni som jag lunchat tillsammans med för 2,60€ på diverse studenthak.

Alla jag någonsin har jobbat tillsammans med. På alla olika arbetsplatser genom åren. Alla arbetskamrater som man har haft skoj med, som man har stressat med, och som man högst antagligen har retat upp sig på vid något tillfälle. Och som man absolut säkert själv har gått på nerverna vid flera tillfällen.

Alla fina bloggläsare från olika orter som har hittat hit på olika vägar. Tack för att ni läser, och hoppas att ni fortsätter att följa mig. Vissa av er har jag aldrig träffat, men jag vinkar genom cyberrymden åt er alla.

Alla som känner att de passar in under någon eller flera av dessa kategorier, eller som bara råkar ramla in och läsa detta, samt alla andra - jag vill önskar er en riktigt, riktigt God Jul, och ett framgångsrikt och lyckligt Gott Nytt År!

3 kommentarer:

  1. En God Jul till dig med!

    SvaraRadera
  2. int får du heller nå julkort åv mej, men nog en julhälsning. håll i dig, för här kommer den:
    god jul, maja :)

    julkram från
    ingela

    SvaraRadera
  3. Du är nog redan inräknad, men God Jul, Eeki:)

    alegni >> Massor med julkramar till dig och hela familjen!

    SvaraRadera