fredag 23 oktober 2009

I midvinterskrud

Igår ansåg jag mig nödgad att införskaffa en ny vinterjacka. Eller kappa. Eller rock som det heter i södra Finland. Efter att Herrn hade lagt arbetshandskarna på hyllan för dagen styrdes det iväg mot Kokkola för att kolla in utbudet.

Jag är dålig på att handla kläder. Har dock blivit lite bättre sedan jag insåg tjusningen i klänningar och tunikor med leggings. Ah, dessa sköna plagg! Nu skulle jag alltså inte ha någonting sådant, utan som sagt ett varmt vinterytterplagg för övre delen av kroppen.

Jag provade svarta kappor, grå kappor och gröna. Puffiga, vadderade kuddliknande saker. Tunna, slimmade kappor. Sportiga jackmodeller. Långa varianter. Lite kortare. Alla dock rumptäckande, ett måste när man är cykelburen även vintertid. Med huvor och utan. Med höga megakragar och utan sådana. Enkelknäppta, dubbelknäppta och med dragkedja.

När jag köper ett nytt plagg vill jag helst att det ska vara annorlunda än föregående, och mina tidigare vinterjackor har varit svarta, grå och bruna. Strax före stängningsdags - man jobbar effektivt under press - hittade jag min kappa. En helt vanlig, halvlång sådan med lurvigt inandöme. Mjuk och bekväm, med dragkedja och stor huva. Ljusgrå och till förmånligt pris. Uppdrag utfört - nöjd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar