tisdag 27 oktober 2009

Gissa vad!

Jodå, hon är tillbaka. Med lite mera skogsluft i näsborrarna och lite intorkad lera under löparskorna. Varmare jacka att cykla i, randiga vantar och en ny kaffeburk inköpt i Österbotten. Förutom det är allt precis som förr.

Det strilade ner regn utanför tågfönstret hela vägen mellan Kokkola och Åbo. Jag somnade någonstans i Seinäjokitrakten och blev försiktigt väckt av konduktören för att få min biljett stämplad:) Det trasade fortfarande ner vatten när jag med kappsäck i handen och ryggsäck på ryggen travade genom centrum och hem till mitt bo ett par timmar senare.

Hann upp till lägenheten en liten sväng innan det var dags att trampa mot skolan för att sitta på seminarium under eftermiddagen. Sedan en kort handledning och så fick jag hoppa på cykeln och trampa ut ur akademikvarteren för den här dagen. Mörkt var det redan.

Tog samtidigt en runda via butiken för att handla någonting att stoppa i den tomma kylskåpet. Men det har hänt någonting konstigt - jag handlar ju knappt någonting längre. Trots att allt var slut hittade jag inte på nästan någonting att köpa. Det blev ett par varor i botten på väskan, och så återvände jag hem. Hade lite smått och gott i frys och torrskafferi, och det verkar som om jag skulle klara mig en tid på det nu. Kanske måste shoppa lite skor och blusar för att nu göra av med studiestödet åtminstone;)

Det är lugnt och fridfullt här. Mörkt och regningt ute, och i höghuset mittemot lyser det i nästan alla fönster. Tyst i trapphuset. Jag ska hälla upp en kaffekopp till och fortsätta att njuta av stillheten. Ikväll är nog Åbo bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar