söndag 25 oktober 2009

Dagens insikter

Som 25-åring har jag faktiskt insett att en del saker som Allsmäktiga Mamma och Heliga Pappa sa när man var liten faktiskt stämmer.

1) Jag irriterar mig på att man inte släcker lampan när man lämnar ett rum. Inte i alla situationer, men till exempel släcker jag ner lamporna i omkringliggande rum mig innan jag sätter mig ner och tittar på tv på kvällen.

2) Saker och ting finns oftast "där du lämnade dem sist". Faktiskt.

3) Tomma förpackningar är det faktiskt ingen nytta med att ställa tillbaka i kylen. Det leder bara till att du måste flytta dem en gång till.

4) Man kan använda ett glas två gånger! Förutsatt att man sköljer ur och ställer det använda glaset på ett snyggt ställe, och inte exempelvis låter det stå halvfullt med mjölk på en uppslagen tidning på bordet. Har man diskmaskin är det dock ingen poäng i att spara på disken eftersom man ändå ska försöka fylla den så fort som möjligt för att kunna starta den.

5) Det är gott med kokta morötter, blomkål och broccoli. Och svart kaffe.

6) Man kan baka saker och frysa ner varje smula direkt för att ta fram vid senare tillfälle.

7) Två centimeter bar hud mellan byxlinning och blus kring hela midjan är inte särskilt praktiskt när det är minusgrader. Det är mest kallt.







Däremot använder jag aldrig långkallingar eller strumpbyxor vintertid, för jag gillar inte det. Och så skär jag bort översta ostskivan och slänger den. Ha!

4 kommentarer:

  1. Jag slänger också alltid bort översta ostskivan, den går ju bara liksom inte att äta.

    SvaraRadera
  2. otroligt!
    Välkommen till verkligheten!
    Det är hur underbart som helst att "höra" dig säga det...

    SvaraRadera
  3. Det var kloka ord det :)
    Men hur är det med underställ då? Räknar du det som långkalsare eller? :)

    SvaraRadera
  4. Jessica >> Exakt. Jag tycker den är oaptitlig och ser därmed ingen anledning att äta den. Den hör i princip till förpackningen.

    Andreas >> Underställ endast under sportkläder vid till exempel löprundor eller skidturer, och bara om det är minusgrader. Aldrig annars!

    SvaraRadera