söndag 11 april 2010

Söndagsbetraktelser

Förutom att utöva jeansterapi idag har jag pysslat med lite andra grejer. Till exempel att hänga med en bror och hans sambo på en liten biltur. (Jag har under min tid här i södra Finland lärt mig att man inte ska säga att man "sitter på" med någon, som i "kan jag sitta på med dig?" om man vill samåka med bil någonstans. Det lär nämligen betyda någonting annat, lite snuskigare). Vi åkte en sväng till Ikea. Inte för att jag skulle ha någonting, men lite aktiviteter på en söndag är aldrig fel.


Det är varmt idag också. Jag hade kortärmad top och kavaj, och ändå var det ganska kuuma. Titta vad jag bongade på en gård. Det är nog vår nu. På riktigt.

På Ikea var allt sig likt. Samma saker på samma platser till samma pris. Jag skulle inte ha någonting speciellt, så jag gick fridfullt runt och tittade. Fina tyger har de, det skulle jag kunna tänka mig att köpa någon gång.


På tavelavdelningen finns en ziljon olika bilder, tavlor och ramar. Många med neutrala motiv, som stenar, svartvita blommor och en och annan dimmig åker i morgonljus. Helt okej, men de känns lite väl "trendigt privattandläkarväntrum" eller "fräsch kontorsmiljö".


Sådana här gillar jag dock. Gulliga, lustiga motiv.

Ikväll invigde jag de nya löpardojorna. De hade ett imponerande studs, och jag insåg att mina gamla nog var ganska uttjänta. Väl insprungna, men slitna. De nya var absolut på sin plats. Inte ens det minsta skavande kände jag, premiärturen till trots.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar