onsdag 14 april 2010

Minä olen lausunnot

Det gick ganska lätt att stiga upp imorse ändå. Kanske för att jag inte riktigt hade hunnit somna. Ännu efter halv sex låg jag nämligen och vickade på tårna. Blev bara ett lätt slumrande till tjugo över sju då det var väckning. Kanske en och en halv timmes sömn sammanlagt?

Trampade till skolan i en klar morgonsol och satte mig med dagens projekt, som faktiskt inte var gradun den här gången. Istället gällde det att skriva ett talterapiutlåtande om en fiktiv klient med högersidig hemiplegi och därpåföljande afasi. På finska. Tjohej!

Deadline idag. Jag satt och bläddrade i en massa gamla papper och försökte leta efter den rätta terminologin, och rätt mycket stånkande och suckande senare hade jag knåpat ihop ett utlåtande. Mailade iväg det åt föreläsaren fort som attan, innan jag hann börja sitta och analysera sönder skiten. Grammatiken kan jag ändå inte, så det är onödigt att lägga tid på den. Jag menar, detta är mitt första finska utlåtande, och jag tycker fortfarande att det är nervpåfrestande att skriva ett utlåtande på svenska, när man inte har den rätta stilen, terminologin och de rätta uttrycken i ryggmärgen, utan måste klämma fram varje mening.

Nåja. Det är inlämnat nu. Såg dessutom på mailen att det hade kommit mera material att bearbeta tills imorgon. Orkade inte riktigt läsa noggrannt, så jag såg inte om det bara var läsande det gick ut på, eller om det hör skriftliga uppgifter till. Ska ta itu med det ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar