lördag 3 april 2010

+10

Igår var det tio plusgrader på Nyströmsbackan. Jag var ute och sprang en runda på eftermiddagen, och det var så varmt att jag fick ta av mig fingervantarna och kavla upp ärmarna. Solen stekte i ansiktet och tårarna strilade ur båda ögonen. Ovan vid sol, kanske man kan säga? Tungt gick det, nu när man är van att springa i någon minusgrad.

Det ironiska är att utetemperaturen var precis densamma som första dagen i simskolan för två somrar sen. Tio plusgrader, och vi plaskade omkring och lekte "Kom hem alla mina barn" i Gäddviken. Brrr...


Målade lite kök igår också. Nu kan jag alltså lägga både "kan mura" och "kan måla" på mitt CV. Minns ni att jag murade en hel fog i somras? Där uppe! Det konstiga är att man hur man än försöker alltid lyckas måla sig själv. Det räcker med att ta i en pensel och stryka ett drag på en vägg så har man färg åtminstone på båda händerna, i ansiktet, under fotsulorna och bakom öronen. Igår när jag tog av mig målarkläderna hade jag vit färg på båda underarmarna, på hakan, på händerna naturligtvis, men också på magen och ena höften. Genom kläderna?!

Framåt kvällen tog jag en promenix i aftonsolen med E och lilla O i vagnen. Efter en kopp kaffe och lite snack börjande lilla O frenetiskt tugga på sin mjukiskanins öra, vilket indikerar sängdags. Fick en lite dreglig men ack så gosig natikram av den vingliga ettåringen i ankpyjamas som avslutning på visiten.

Och idag är det påsk. Ska nog gå och borta tänderna och dra en kam genom håret. Utifall att någon liten påskhäxa skulle hitta hit vill man ju inte skrämma iväg dem genom att vara värre utspökad själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar