tisdag 6 april 2010

FSD

Vill ni gå med i min klubb? Den heter Föreningen för Sinnessjuka Drömmar r.f., eller FSD. Jag är ordförande, för jag drömmer de mest bisarra drömmarna. Vi har möte lite då och då och röstar fram den weirdaste drömmen som drömts ibland oss. Vinnaren vinner en förpackning sömnmedicin och en nattcreme.

Mina drömmar verkar gå lite periodvis. Jag hade en lång period då jag inte drömde någonting alls. Jo, innan någon gapar till så ska jag säga att jag veeet att man drömmer varje natt. Men jag menar att jag inte kom ihåg någonting. När jag vaknade på morgonen var det som jag hade legat och stirrat på en svart vägg hela natten. Tomt, tyst, nada.

Sedan kom perioden med ändlösa drömmar. Då jag drömde att jag hela natten skulle hålla igång två spinnrockar, och ingen av dem fick stanna. Helst skulle de hålla jämt takt, och snurra i samma hastighet. Eller så drömde jag att jag plockade blommor. Plockade och plockade, och de vissnade efterhand. Jag var tvungen att börja om och plocka snabbare hela tiden, men ändå skrumpnade de ihop.

Nu är jag inne i världens drömperiod igen. En natt nyligen drömde jag att familjen Kronqvist hade skaffat en mårdhund. För er som inte vet så är den ett konstigt, klumpigt djur som de flesta ogillar. Ser ut som en blandning mellan en gammal fet hund och en räv eller tvättbjörn, och lär sprida en massa sjukdomar och fanstyg. Den som har sett en mårdhund har antagligen reagerat på att den är på något vis misslyckad. Klumpig, ser nästan skadad eller halt ut. Ett riktigt kräk. Alltså ingenting man sådär i första hand har som husdjur.

Mamma och pappa hade hur som helst skaffat en mårdhund. En vild och elak best som högg efter en när man gick förbi, som bets i byxbenen och krafsade på en med sina smutsiga tassar. Jag hade min kämppis M från Åbo på besök i Öja, men hon fick nog redan efter en liten stund och hoppade på tåget tillbaka. Jag försökte förklara för föräldraskapet att man ju för faa-an inte kan ha en vild mårdhund som husdjur, men de höll inte alls med. Jaja...

Inatt drömde jag att jag väntade på tåget i Öja. Jo, på Tallbackan vid busshållplatsen fanns också en tågstation. Sju minuter innan tåget skulle avgå gick jag in på stationen och sa att jag nog borde toppa mig. Jo, toppa som i att klippa håret. Jag fick tid direkt, och frisören började klippa mitt hår. Allt gick bra tills klippningen var klar och frisören skulle börja föna håret. Då sa jag att jag inte har tid, att jag måste hinna på tåget. Rusade ut på perrongen i vått hår - precis när tåget åkte iväg.

Jo, så att... Hur tänkte jag där egentligen?

2 kommentarer:

  1. Jag kan joina din klubb. Har nu 2 nätter i rad drömmt att jag har haft barn. Första natten sku ja amma mitt barn, å den sög och sög, men det kom ingen mjölk. Andra natten hadd ja en typ 3 månader gammal baby, som redan hadd hår ända ner till midjan. Weird. Å ja som int ens vill ha barn (på läng ännu).

    SvaraRadera
  2. Välkommen bara! Har nog drömt om barn jag också. Oftast att jag hittar någon baby som jag glömt bort att jag hade, eller att jag slarvar bort ett och annat barn. Lite ansvarslöst kan man tycka... Men något långhårigt barn har jag inte ännu drömt om, det låter ganska komiskt :D

    SvaraRadera