söndag 18 april 2010

How's that for a saturday?

Igår hängde jag med fyra damer på lördagsutflykt till Ikea. Detta som resultat av att jag fick ett skrovligt morgonsamtal som inleddes med ett "morjens..." med basröst. Det var A som frågade om jag är vaken och vill komma med:D

Känns som om jag har gjort ganska många svängar till Raisio den senaste tiden för att traska runt på det Stora Blågula Möblevaruhuset. Liksom tidigare gånger skulle jag inte ha någonting, utan hängde bara med som helgsysselsättning. Jag börjar numera veta exakt var bordslampan Knubbig, påslakanet Bibbi Snurr och förvaringsboxen Kassett finns. Fråga mig!


Dock undrar jag lite vilken bortkommen vikarie som har planerat den här skyltningen. En drös tigrar käckt placerade kring ett köksbord, ätandes mjukisråttor från leksaksavdelningen ur babymatkärl? Suspekt.

När det led mot lördag kväll hoppade jag på cykeln, drog upp huvan och cyklade i regnet till andra ändan av stan för att äta lördagsmiddag tillsammans med trevliga typer. Tanken var från början att det skulle bli balkonginvigning, men på grund av regnet kändes det lite overkill att sitta och tvångsäta utomhus.


Det gjorde hur som helst ingenting, för det blev minst lika trevligt ändå. Inledde med att skåla i skumpa för en i sällskapet som äntligen hade fått sommarjobb. Sedan hackade vi tillsammans ihop en smarrig sallad, och så var det bara att sätta sig till bords.


God hemgjord lasagne och gott vin bjöds det på.


Bäst av allt var efterrätten. Eller vad sägs om färska jordgubbar, köpta från torget? Till dem vaniljglass och duktige F:s hemgjorda chokladsås.

Lite senare på kvällen satt vi och spelade Rappakalja, vilket resulterade i fantasifulla historier om nudistuppror, Stalins älskarinna och Karl Marx' häst. Var till sist tvungna att korta av spelplanen lite för att bli klara med spelet någon gång. Efter en trevlig kväll cyklade jag hem i ett beckmörkt Åbo. Tack snälla E för inbjudan, och tack alla som var med:)

4 kommentarer:

  1. Konstiga tigrar, men var e den där ena typen som såg mindre tigrig ut? *fnissar*

    SvaraRadera
  2. Jag vågade inte publicera den eftersom jag inte hade frågat lov!:P

    Jag sökte efter dig på Facebook också så jag kunde fråga, men hittade dig inte. Alltså - var det så att du INTE var med på FB?! Isåfall fattade jag HELT fel när vi satt och pratade om det i fredags. Om jag får din mailadress så kan jag skicka den mera komiska tigerbilden åt dig. Den med en extra, lite mindre lurvig tiger;)

    SvaraRadera
  3. haha! oj, ja had helt glömt att adda dig på fb. de e nämligen så att ja "gömmer mig" på fb pga. en mindre behaglig vänförfrågan. O när de kommer ti bilden, så måst du int skick den :)

    SvaraRadera