lördag 7 november 2009

Teknik och sånt

Jag är nog inget tekniskt geni, men det visste nog de flesta från förut. Jag kan ingenting om datorer och fanskap, och min första tanke när någonting kärvar är att antingen banka med knytnäven i tangentbordet och - om det inte funkar - kasta ut skiten genom fönstret.

Jag tycker inte att det är roligt att lära sig alla nya finesser som kommer, och likt en gammal bitter gubbe kan jag inte förstå varför allt måste ändras hela tiden! Som nya Word - jag hatar det. Varför kan man inte bara fortsätta som förr, gamla Word duger väl precis som det är. Herregud, tänk så många doktorsavhandlingar som hunit bankas ner innan man uppdaterade programmet. För fan, folk kunde skriva med penna och bläckhorn förr i världen.

Ifjol gick vi som jag tidigare har skrivit en snabbkurs i "avancerad Word". Det var inte kul. En datasnubbe förklarade entusiastiskt alla möjliga prylar och funktioner och jag höll på att gäspa huvudet ur led. Jag har väldigt svårt att lära mig tekniska grejer, och speciellt svårt är det när jag inte är intresserad.

Jag kan fortfarande inte fixa automatisk innehållsförteckning som själv ordnar mellanrubriker och sidnumrering och annan smörja. Jag tänker så här. Jag börjar uppe på första sidan, där skriver jag Innehållsförteckning. Sedan hoppar jag ner några rader och skriver Inledning, och sedan .............. ända tills jag når slutet på raden. Där skriver jag 1. Det är väl inte så jobbigt?

Skulle jag få välja skulle jag skriva med fjäderpenna på en rulle papyrus. En sådan gradu skulle förresten vara mycket pampigare att presentera sedan. Hyra in någon som tutar en trumpetfanfar, och så kliver jag upp i lång mantel, rullar upp min skrift och inleder med orden: Medborgare!

Kanske någonting att lägga fram för min handledare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar