onsdag 4 november 2009

Perspektiv

Dag tre av tre dåliga. Jag har sett tre pissdagar på raken nu, och för att peppa mig själv känns det i alla fall lite bättre idag jämfört med de tidigare. Förstås finns det ljuspunkter i allt. Som en trevlig kaffetår med A på stan så där spontant i måndags. En positiv feedback på min gradubörjan. En trevlig lunch tillsammans med en studiekompis idag. Men de svarta molnen täcker de ljusa punkterna vare sig jag vill det eller inte. Igårkväll gjorde jag av med några tårar innan jag gick och la mig.

Äääh... ÄÄÄÄH!

När jag har en dålig dag (eller några) brukar jag försöka ta mig i kragen och logga in på den här bloggen: www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.12171279 för att få lite perspektiv. Bloggen skrivs av A, som har en svår form av hjärntumör med mycket dålig prognos. Hon har opererats, och har nyss börjat behandlas med både strålning och cellgifter.

Vilken kvinna! Hon är helt fantastisk, stark och tuff. Hon ligger inte i sängen och sörjer, trots att hon skulle ha all rätt att vara bitter. Hon verkar vara den där typen av människa som är omöjlig att bryta ner. När hon skulle opereras och det framkom att man skulle vara tvungen att raka bort en hårplätt på huvudet, förekom hon sjukvårdarna genom att ordna en fest tillsammans med sina vänner där man tillsammans rakade hennes huvud helt och hållet. Vilket sätt att trolla fram en positiv grej av någonting som en mera bitter person skulle uppfatta som tragiskt.

I hennes blogg kan man följa med henne i vardagen som består av utflykter med familjen, trevliga kvällar med goda vänner och mysiga caféfrukostar. Uttrycket "fånga dagen" kunde inte vara mera passande för den här tjejen.

Läs!

3 kommentarer:

  1. Tack Maja för dina fina ord och för att du valt att se mitt öde som ett positivt exempel. Det är precis så jag vill att det ska vara. Då har jag absolut inte drabbats i onödan, om det kan få andra att också uppskatta livet medan det pågår.

    Kram,
    Annette med hjärntumören

    SvaraRadera
  2. Hej Maja,
    Annette är verkligen en riktig cooling och njuter absolut varje dag av att få leva.VI ska kämpa ända in i det sista tillsammans.Har du vägarna förbi Malmö så får du gärna höra av dig och ta en brunch med oss.Du måste bara få träffa henne.

    må väl
    Dragan Cikota/Annettes sambo

    SvaraRadera
  3. Tack Annette och Dragan för era fina kommentarer, jag får rysningar av att läsa dem - ni är sådana tuffingar båda två! Vilken förmåga att kunna "kliva ur boxen" och se så nyktert på någonting som för många är så svårt.

    Jag beundrar också er generositet. Som jag läste i en kommentar till ett inlägg - att ni bjuder in människor omkring er för att dela vardagen med er, istället för att isolera er tillsammans.

    Eftersom jag bor i "fel land" har jag inte möjlighet att träffas i verkligheten... Men jag är ytterst hedrad och tackar för inbjudan! Skickar massor med styrka till er båda två. Ni är i mina tankar!

    Kram!

    SvaraRadera