lördag 14 november 2009

Riktigt dåligt

Jag har suttit och kikat på tv-programmet om Pernilla Wahlgrens roast på Berns, och igen fått bekräftat det jag konstaterat för länge sedan. Jag har i vissa fall en väldigt snäv smak, till exempel finns det få tv-program jag gillar, och ännu färre artister. I stort sett gillar jag inte musik överlag. Filmer är jag också kräsen med, det måste vara en jävligt bra rulle för att jag ska finna något nöje i den.

Det finns med andra ord ett antal underhållningsformer jag helt enkelt inte tycker är särskilt underhållande. Men priset tar nog tammefan André Wickström. Han var nämligen en av komikerna som uppträdde under roasten. Eller rättare sagt, han och några komiker uppträdde. För jag kan för faa-an inte se någonting som skulle vara komiskt med den mannen.

Jag har sett lite snuttar på Wickström på tv och på nätet. På svenska. På finska. Standup. Sketcher. Humortalkshower. Skojiga intervjuer. Lite allt möjligt. Det som har varit gemensamt för alla hans framträdanden är: de inte det minsta kul! Inte ens ett litet medlidsamt leende.

Han har ett jobbigt, snobbigt sätt att tala någon konstig finlandssvenska med viskande S och sluddriga R. Hans historier saknar point - han säger ingenting roligt eller humoristiskt eller ens halvbra. Däremot verkar han på något obeskrivligt sätt vara stolt över sina skämt, för då och då pausar han och nickar när publiken skrattar. Varför de skrattar vet jag inte.

Hela typen ser bara jobbig ut och jag blir irriterad bara av att se en stillbild på honom. Han spelar så där nonchalant rolig, som att "vadå, jag försöker inte vara kul - jag säger bara sanningen om en del saker jag har noterat", och folk viker sig av skratt för att det blir så kul. Men det blir det inte! Inget vikande. Jag kan inte fatta hur en person kan prestera sådana mängder helt värdelös komik. Dessutom verkar han själv tycka att han är himla kul, eftersom han hittar på projekt efter projekt och olika shower. Jag vill bara slita mitt hår och skrika sluuuuutaaaaaaa!

Man rår inte för sitt sätt och sin personlighet, jag vet. Han är säkert en snäll kille, och han kan antagligen vara duktig på en massa saker. Bara inte underhållning - och i all synnerhet inte ståuppkomik. Snälla André, kan du inte börja jobba som revisor eller banktjänsteman? Eller någonting annat än det du gör nu!

2 kommentarer:

  1. åhå. tänk så olika man kan tycka. jag tycker i allmänhet inte om ståuppkomik, men när maken och jag var och såg a.w. på wasa teater för några år sedan skrattade vi så kindmusklerna blev lemin efteråt!

    SvaraRadera
  2. Ursäkta detta klichéartade uttryck, men nog är det tur att vi tycker olika!

    Jag gillar överlag standup, men just AW är jag på något vis allergisk mot...

    Smaken är som röven: klöven!:)

    SvaraRadera