torsdag 16 oktober 2008

Vatten uppifrån

När jag kom hem denna eftermiddag var jag plaskvåt. Genomblöt. Dyngsur. Det har regnat precis hela dagen idag. Redan imorse strilade det ner när jag på cykel och med paraplyet som sköld krigade iväg mot skolan. Skorna hann ungefär halvtorka innan jag och flickorna på klassen fortsatte till sjukhuset för en föreläsning till ett par timmar senare. Efter den simturen var jag om möjligt ännu mera blöt. Speciellt om fötterna. Brrr för att sitta med våta tassar i ett auditorie.


Gästföreläsaren var en sådan där fin dam från Sverige som höll en proffsig presentation om språkutveckling. Vi satt som vanligt och försökte gissa ålder, årsinkomst och familjeförhållanden, men kom inte riktigt överens. Jag röstade på att hon var max 40, medan P hävdade att hon nog var strax under 50 men välbevarad. Det är svårt med dessa svenskor, för de ser alltid så himla fräscha och trendiga ut. Lönen vågade ingen gissa, men alla noterade det dyra Dolce&Gabbanabältet i midjan på designerjeansen. Vigselring hade hon också, trots att hon var talterapeut. Det brukar annars vara sällsynt. Det brukar oftast vara effektiva ensamstående karriärskvinnor med proffsig framtoning. Sådan ska jag också bli. Klädsamt härjat utseende och en dyr, svart bil.


Nå, jag måste smita lite tidigare från föreläsningen för att hinna iväg och tenta statistiken. Nu brydde jag mig inte ens om att fälla upp paraplyet, utan lät regnet strila nedför ansiktet när jag cyklade till Axelia i racerfart. Efter tenten plaskade jag vidare hemåt, för att efter en lång dag äntligen ramla in genom dörren som en dränkt katt.


Vilken intensiv dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar