tisdag 21 oktober 2008

Fördriver kvällarna i skolan

Satan också, vilken dag. Igen. Började redan imorse när jag åkte hiss upp-ner-upp-ner. För att det regnade, och jag skulle upp igen och hämta paraplyet. Som inte fanns. Jag har tammefan lyckats slarva bort paraplyet under den enda gång jag använt det! Paraplyet som jag fått av mamma... Drog i alla fall på mig en mössa för att hålla huvudet lite torrare i alla fall.

Sedan till skolan där jag - ähum, här kommer en mellanrapport till Caroline i utlandet - lämnade in alla uppgifter till Vetenskapligt skivande. Jag fungerar nämligen som hennes assistent nu när hon är på resa, och fick i uppgift att printa och lämna in även hennes alster. Om du läser detta, Caroline - uppgifterna är inlämnade!

Här följer dagens trevligaste punkt - jag hittade paraflaxet uppe i logopedin! Jippi!

Lunch och sedan sprang jag på professor S, som meddelade att vi äntligen har fått våra pilotbarn som vi kämpat så med, och att jag ska vara beredd att testa i eftermiddag. "Men, men... jag ska tenta klockan ett!" protesterade jag. "Jomen kom tillbaka efter det". Jävlar. Jag som inte hunnit ens titta på testet! Som tur var fanns det flera ex i logopedin. Stoppade ett i väskan och skyndade iväg på tent några kvarter bort. I regnet.

Satt läääänge och påtade med tenten. No comments. Sedan tillbaka till skolan i skymningen. Och regnet. Blodsockret nere i de våta fötterna och annars också trött som en trasa.

Så till pilotbarnen. Och nej, det är inte fråga om små flygkaptener, om någon nu trodde det. Mika gjorde sig till exempel lustig när jag berättade om våra problem att hitta pilotbarn, och frågade frågor som "Är de bra på att flyga då?". Där får man för att man öppnar sig och berättar om sådant som är påfrestande och söker stöd för att man är sönderstressad och slut. Jag hämnas genom att låtsas vara fruktansvärt jätteintresserad av aaaallt som rör fucking jakthundar och bilsport, och tjuta "Neeeeeej, det menar du inte? Var det en JÄMTHUND? Berätta genast ALLT som dess stamtavla och skall! Och KAN vi inte diskutera rally-VM lite oftare?! Snälla! Jag tycker det är så fruktansvärt manligt och attraktivt med motorsport! Vuxna karar som leker med bilar är så imponerande!" med mitt allra ironiskaste tonfall.

Hur som helst. I vårt forskningsprojekt ska vi alltså testa femåringar och deras ordförråd, och för att vi fyra ska få göra det, så måste vi först utföra en pilottestning. Vi ska alltså en och en testa varsitt barn, medan resten av oss sitter bakom "spionspegeln" i vår klinik i skolan. Detta gör vi för att "testa testningen", så att alla gör exakt likadant och resultatet stämmer sedan när vi gör det på riktigt. Och att hitta dessa barn att pilottesta är inte lätt! För det är ju inte riktigt något riktigt test, så det är svårt att få några föräldrar som är intresserade. Nå, idag kunde vi äntligen testa två, och imorgon blir det två till. Allting filmas, och så ska vi kolla filmen efteråt. Joy. Undrar om skolan bjuder på popcorn..?

Nå. Det här har nu tagit hela dagen och kvällen, och till råga på allt fick jag gå hem i regnet också. Cykeln står kvar med ett lås som inte går att öppna. Inte vet jag riktigt hur jag ska lösa det där. Har inte riktigt tid att jykel me sådant just nu heller.

Hela kvällen igår i skolan. Hela kvällen idag igen. Och imorgon blir det klockan runt i skolan. Och mitt kops-kort tog slut mitt i, när jag skulle kopsa det vi ska ha läst till afasikursen imorgon. Så det betyder att jag får gå dit i princip oförberedd. Perkele. Just så som man inte ska.

Och fast jag är dödsslut, fast det regnar och är mörkt och jag inte hunnit laga någon kvällsmat ännu så tänker jag dra ut och springa. Jag måste det, annars får jag mjältbrand. Dessutom har jag ju legat i blöt i regnet hela dagen, en stund till kan väl inte skada. Så nu knyter jag löpskorna!

Ja, och just det. Tentade ju idag, så det blir ett rött streck på listan.

2 kommentarer:

  1. Vila bara sej att jag läser skriverien diin, varinda dag, fast ja int kommenterar. Bara så du veit.. :P

    Ida var en påfrestand dag, precis som igår.. inatt ska ja sova som en lillan bån next to miin snarkand Björn....

    Skickar förtjusande barnskratt i massor ti Åbo...

    SvaraRadera
  2. Ja läser tiin å, fast ja iiss int alltjämt kommenter om int ja har na viktot ti säj... man ska ju int slit på tangentbooli;) Å tack fö lillflicksskratti, he uppskattas!

    SvaraRadera