lördag 18 oktober 2008

[Le'ure-do'g]

Lördag. Grannen ovanpå hade tydligen part-teey hela halva natten, emellanåt kändes det som om hela gängen verkligen var inne i min lägenhet. Jag bryr mig inte stort, trots allt. Tycker man ska få leva även om man gör det i en hyreslägenhet. Det var ju trots allt helg. Borde kanske skaffa öronproppar så man har i reserv om det skulle råka bli fest någon gång när man verkligen behöver få sova.

Har travat på stan idag. Borde verkligen skaffa ett par ordentliga skor, för ballerinasäsongen börjar nog vara över nu. Och ballerinor är det enda jag gar för tillfället. Problemet är bara att det gör så ont i förståndet att försöka handla någonting i Åbo - det är för mycket folk! Man kan inte röra sig i butikerna, folk sliter i saker och ting och ljudnivån är äckligt hög. Jag blir frustrerad, svettig och illa till mods. Shopping överlag är någonting jag har svårt med, även då jag får vara ifred.

I Kokkola är det en helt annan sak. Var in till stan ett par gånger när jag var i norrut sist, och kände mig till och med lockad att gå in och känna på lite kläder. Butikerna är nästan folktomma om man jämför med här, och man får bläddra bland plaggen i lugn och ro. Till och med då jag var i stan i helt andra ärenden kunde jag kolla på lite kläder så där som tidsfördriv.

Inga skor hittade jag idag. Jag vet inte riktigt vad det är jag söker heller. Ska jag slå till och köpa vinterskor direkt? Eller ska man satsa på en modell som är aktuell nu, men köpa ordentliga vinterskor som klarar riktig köld om ett par månader? Och ska jag satsa på stövlar med höga skaft eller på mera funktionella kängor. Det senare trivs jag bättre med, men jag skulle för en gångs skull vilja ha ett par riktigt fina vinterstövlar. Å andra sidan har jag svårt med att trycka ner byxbenen innanför stövelskaft. Man borde nog ha seriösa pillihousut med smala stuprörsbyxben - just sådana som inte går ihop med min kroppsbyggnad. Många funderingar... inte konstigt att det inte blev några skor!



Vad det däremot blev var dessa. Jo, ett par jeans! Jag har länge tänkt investera i ett par till, och denna gång ett par lite mjukare och lösare i modellen. Skönare att sitta med i skolan, bekvämare att cykla med och bättre att ha när det blir kallare. Hur som helst, man reade ut en massa jeans på ONLY, och jag provade dessa i min vanliga storlek och ett par till i en *gnisslar tänder* storlek större. Men det större paret satt inte bra, och de mindre satt ganska löst och bekvämt. Det blev de i "rätt storlek", och för bara 30€, mindre än halva priset:)



Vidare har jag handlat tillbehör till mitt nya liv. Det blev hålslag, stansare, nitar och post-it-lappar. Äntligen. Under Hallistiden lånade jag ständigt sambo Carolines stiliga, gröna hålslag, och alla papper har alltid flugit omkring och blandats med varandra. Nu har jag stansat ihop dem buntvis och har vad man kan sammanfatta som militärisk ordning bland stencilerna. Häpp!

Eftersom det är godisdag idag blev det någonting så ovanligt som kaffe och Tupla på eftermiddagen efter stadsrundan. Tupla har jag inte ätit på många år, har aldrog varit någon anhängare av det, men nu tyckte jag att det smakade superbt. En liiiten bit på tungan och så kaffe på - mumma! Dock brände jag mig på nyss nämnda tunga, inte lika kul.

Ska fördjupa mig i böckerna jag lånade igår. Få se om man får något till pappers sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar