onsdag 15 oktober 2008

Sådant som är skoj

Maja i Åbo och Maja i Österbotten är två helt skilda saker. Tyvärr är det mest Maja i Åbo som dominerar. Tyvärr, eftersom hon är den sämre versionen (av två ganska dåliga). Men ändå. Nu ska jag visa några smakprov på Maja i Österbotten.

Maja dricker helt vanligt lördagskaffe. Trots att hon krumbuktar sig och är negativ och inåtvänd så tycker hon egentligen att detta är nästan det bästa som finns. Kaffe smakar aaaldä så bra som ute i skogen.


Maja driver med rööhååro finskona. När jag var inne i Halpa-Halli i Köyst senast, gick jag på skoj och kikade i hårfärgningshyllan. Komiskt nog var raden med "Intensivt rött" ungefär halvfull, medan "Extra intensivt klarrött" nästan helt slutsåld. Jag har vistats ganska mycket i finnsocknar på senare år (med Öjamått mätt, bör tilläggas. Öjbor brukar inte röra sig i sådana kretsar överhuvudtaget) och fått ordentligt med underlag för den tes jag framlagt för många år sedan. Nämligen att det bara är finskor som färgar håret rött. Klarrött, orange, lite flammigt och dåligt färgat. Ser rent ut sagt för jävligt ut. Och dessa rödhåriga brudar fullkomligen vimlar det av i finskspråkiga traker. Spana ut över befolkningen på Konsta en lördagskväll - stället ser ut som en lingonskog! Alltså drog jag på mig en peruk i Halpa-Halli och frågade Mika om jag skulle passa som en finsko. Responsen var negativ. Jag fattar inte - jag är ju hur söt som helst!


Maja jagar and. Egentligen är det inte jag som jagar, utan jag fungerade vid detta tillfälle som paddlerska i den sexiga, gröna kanoten. Mika sköt anden, och jag poserar med den. Om någon undrar varför jag håller i den i vingarna och inte i halsen som de stora pojkarna gör, så kan jag berätta att det är för att den var så pytteliten så jag försökte få den att se större ut.


Maja hals int i eiji pannruumi siin. Här höll vi på att röka lax, och besöker pannrummet på Breidbackssiido för att hämta ved till rökugnen. Notera att jag är iklädd provisoriska så kallade pannrumsskor! Under en oförglömlig fest i Vasa hemma hos Staffan och Y satt vi och kollade på bilder ur Y:s farfars pannrum, och diskuterade dessa skodon. Pannrumsskor är avklippta gummistövlar som man hoppar i när man ska skåda hu i er mä panno. Eftersom jag inte hade några sådana fick det duga med nedvikta gummistövlar.

1 kommentar:

  1. Ι loved aѕ much aѕ yοu will
    recеіve cаrriеd out right here.
    The skеtch is attraсtive, youг authored matеrial stylіsh.
    nonetheleѕs, you command gеt bought an eԁginess
    oѵег that you wish be delіvеring thе
    fοllowing. unwell unquеstіonably come mоre formеrly again sincе
    exactly the samе nearlу a lot often insidе сaѕe
    yоu shield this hike.

    Chеck out mу web page; Chinese cupping
    Feel free to visit my web site - chinese herbal remedies

    SvaraRadera