tisdag 18 maj 2010

Värme, åska, regn och mera värme

Igår när jag hade lånat Svägerskans bil passade jag på att samtidigt köra ut till Raisio på ett ärende (om du läser: hoppas det var okej, jag tankade såklart bilen!). Och nej, "ärendet" var inte Ikea:) På väg hem brakade det lös. Den tryckande, fuktiga hetta som varat i flera dagar blev till ett riktigt härligt skyfall med blixtrande och dundrande åska.

Lilla stackars Skodan såg antagligen ut som en rädd skalbagge som febrilt viftade med känselspröten för att värja sig mot vattnet. Och lilla stackars Maja satt och hade ganska dålig sikt där bakom vindrutan...

Har sovit för öppet fönster de senaste fyra-fem nätterna. Nattetid störs jag inte av trafiken, som annars är ganska ordentligt högljudd där jag bor, särskilt före åtta och efter sexton. Imorse vaknade jag såklart i en varm lägenhet, men med lite fräschare känsla. Fast det inte regnade så var luften på något sätt mera levande. Ni vet, sådär som den är efter ett sommarregn. Doftande, frisk och urladdad på hetta och damm.

Cyklade till skolan en stund senare i ett varmt Åbo. I kortärmat och fladdrande kjol. Inte illa! Och tydligen hann jag precis undgå ännu en kort skur, för precis när jag kommit in började det trumma på takfönstret. Det har slutat nu.

Jag hoppas innerligt att detta är sommarens melodi. Långa, heta dagar och korta avbrott av små åskskurar. Då är sommaren som bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar